skoter i idre fjäll-skotersafari

Skoter i Idre Fjäll – fartfyllt skotersafari i en vacker fjällvärld

Inlägg i samarbete med partner.

En av våra dagar i Idre Fjäll gav vi oss iväg på skoter för att uppleva den vackra fjällvärlden på ett annat sätt än vi är vana vid. Med sina fantastiska fjällvidder lämpar sig Idre oerhört bra att uppleva med skoter, och att ge sig ut på ett skotersafari är en lika fartfylld som mäktig upplevelse. Våra barn – Stella 10 och Max 8 – älskade varje sekund, och av flera fantastiska upplevelser tror jag att den från vår eftermiddag med skoter i Idre kommer att hänga kvar allra längst. Och jag – jag kan bara hålla med. Vår skotertur var så oerhört rolig, och jag njöt totalt av varenda sekund. Vilken upplevelse att få ihop med barnen och – åh! Det här vill jag göra mer!

skoter i idre fjäll - skotersafari

Hyra skoter i Idre – eller åka på skotersafari med guide

Vill man åka skoter i Idre själv så går det att hyra skoter hos Idre Adventure, som ligger nere i byn – några kilometer ifrån Idre Fjälls skidbackar. Uthyrningen ligger i direkt anslutning till skoterlederna som tar dig mot och ut på fjället. Barn sitter bekvämt bakom föräldern på eget säte med litet ryggstöd och kan lätt hålla sig i handtag bredvid sätet eller slå armarna runt föräldern. Mindre barn behöver åka i pulka, vilket också finns till uthyrning. Priset är f- rån 500 kronor / timme per skoter, lite beroende på vilken typ man vill ha. Givetvis ingår hjälm och annat, och det finns varma kläder att låna om man behöver. Vill du få guidning ut på fjället så kan du istället sikta på skotersafari där du åker ihop med en guide som visar dig runt i den vackra fjällmiljön.

Skotersafari mot gyllene fjälltoppar

Vi hade en grym guide, som tog oss med ut på fartfyllda och vackra leder. Helst vill man hinna ut i dagsljus och vår avfärd klockan 14 innebar denna tidiga tidpunkt på året att eftermiddagsljuset just började lägga sig, och de omgivande fjälltopparna och mäktiga Städjan badade i gyllene ljus. Månen lyste starkare och starkare vart eftersom minutrarna gick och världen var så vacker. Vidder, tystnader – och så vi på våra kraftfulla skotrar. Vi körde genom skog och över öppet fjällandskap, jag med Stella bakom mig och Henke med Max, och barnen tjöt av skratt bakom oss. Jag är ingen van skoterförare men har väl ett tiotal gånger bakom mig, men det var ingen större utmaning – men samtidigt kittlande roligt.

skoter i idre fjäll-15
Lite snö återstår ännu såhär i mitten av januari (och lär komma inom kort!) – man har inte kunnat åka denna led förrän för några dagar sedan, då det föll runt 15 cm. Snart är träden tyngda av snö – det lär bli ännu mer magiskt.

Mitt på fjället, på första parkett mot solen som förvandlades till ett glödande klot och gled ned mot horisonten, stannade vi för fika.

Efter ett par timmar anlände vi utgångspunkten igen, en mäktig upplevelse rikare. Det tackar vi Idre Adventure för!

Inläggen från Idre Fjäll är skrivna i samarbete med Visit Dalarna, men upplevelser, foton, känslor och ord är mina egna.

Följ mig!