En helkväll på Söder – Häktet och mer

I fredags anlände min kompis från Götet, och det betydde förstås kompiskväll på stan i favorittrion. Oftast brukar det bli någon restaurang i stan, gå vidare till någon bar och sen hur man än försöker variera sig till slut hamna på ett stimmigt Riche och ärligt talat… Där trivs jag i princip aldrig (men såklart trivs jag i sällskapet så det är värt det och sekundärt). Det gäller ett helt gäng sådana barer i stan, som ofta inte känns som favoriter eller boostar de delar av mig själv som jag tycker mest om. Ungefär tvärtom. Redan för många år sedan, de där då utekvällarna var betydligt mer ofta förekommande än nuförtiden, så kunde jag ibland tröttna ur och lämna ställen (och sällskap) i city och ta en taxi till Söder för häng på andra typer av ställen.

Innerst inne är jag samma på det sättet fortfarande. Jag älskar när after work övergår i middagar som övergår i någon form av barrundor och i fredags så stod jag för bokningen och propagerade att vara i en stadsdel och inte city. Hänga på någon skönare bar, käka god mat på något stimmigt ställe och sedan se vad som händer. Tänkte att kanske kan vi avsluta med rundpingis eller shuffleboard någonstans på sentimmarna? Haha. Sånt gillar jag. Vännerna var helt eniga i att hoppa city och vi gjorde en grov plan, vilken blev halvt exekverad.

Två sköna barer på Söder

Paradiso

Paradiso – en bar med humor och kärlek
Den rosa neonskylten utanför Paradiso hintar om en lekfull och skön bar där man vill sitta i timmar och snacka skit med sitt sällskap. Och exakt så är det på Paradiso.

Citatet ovan kommer från Allt om Stockholm som för drygt ett år sedan skrev om Paradiso som en av Stockholms roligaste barer. Där tog vi en fördrink. Nice häng!

paradiso-stockholm-bar

Bar Hommage

Bar Hommage är en liten, mysig och intim bar på Söder som recenserats som en av Stockholms bästa. Mina vänner hann dit före mig, som först ställe efter jobbet, och fick märkligaste upplevelsen. De fick inte beställa!
“Nej”, sa bartendern efter att de givits plats i baren av en leende person som väntade på vänner men sa att “det går jättebra, stå gärna här ni”. “Nej, jag kan inte ta er beställning för mannen här bredvid väntar på sällskap”. Eh? Alltså. De hade gått in. De hade fått plats, och gjorde inte anspråk på mer än att få beställa från baren de kommit fram till utan problem och sedan stå varsom och hänga. De fick inte göra det. “Kom gärna tillbaka senare”. Skulle inte tro det?! Och med inte troligt senare menar jag aldrig.

Häktet – riktigt bra restaurang och härligt häng

På Häktet på Hornsgatan, mellan Mariatorget och Zinkensdamm, finns restaurang och tre barer och stället är ett av få – eller kanske det enda? – på Söder som har öppet till 3. Det är stället där en AW kan övergå i en sen kväll, och det är sånt som jag gillar. Och alltså – Wow! Är så nöjd med vår kväll på Häktet! Atmosfären kändes stimmig och härlig, inredningen skön, klientelet väldigt blandat, servicen grym och maten supergod. Vi delade på massor av smårätter och allt var precis lika gott – och riktigt prisvärt. Här finns också i någon bar DJs och livemusik, sorlet är högt och ja – det är schysst häng helt enkelt. Ungefär 1000 gånger trevligare än Riche, om ni frågar mig. Kanske inte fullt lika seniort, men fullt välkomnande.

Några alternativ vi var inne på var Tjoget, där det alltid är skön stämning och lika bra bar som restaurang eller Morfar Ginko. Jag lär förespråka Söder även nästa gång vi ska ut ihop.

Och så gick helgen

Det blev en sen kväll, där i fredags, och vi var nog inte hemma förrän en bit efter 2. Lördagen bjöd på långpromenad och sedan Max andra handbollsmatcher i livet. Nu hade de börjat förstå vad handboll handlar om, och där de förra gången – för några månader sedan – hade rejäl uppförsbacke så såg det nu helt annorlunda ut med fint spel i fem matcher och duktiga individuella såväl som laginsatser. Så himla kul! På kvällen åt vi middag hemma ihop med hela familjerna, även om barnen förstås mest fokuserade på mello. Själv är jag totalt ointresserad, och kan inte ens låtsas för mina barn. Sorry (not sorry). Desto bättre på Talang om fredagarna, det kan jag samlas kring och underhållas av.

Idag är det söndag, och vädret är helt ljuvligt! Långfrukost och en härlig långpromenad ligger bakom oss, och nu väntar några säljträffar med potentiella köpare av vårt befintliga kök och sen innebandymatch. Helger. Svårt att tänka annat än att det vore härligt om de var oändliga.

Följ mig!

Mer läsning...
Cork vinbar gamla stan stockholm
Cork vinbar i Gamla stan