staycation I Solna Quality hotel friends

En Solna staycation med min tweenie

Vi har pratat om det ett tag, jag och Stella, att göra en rejäl shoppingrunda tillsammans. Snart 11 år gammal har hon börjat få intresse för sin egen stil, efter att hittills varit helt nöjd med allt jag köpt och allmänt hyfsat obrydd. Rätt kul ändå. Som mamma har jag från början haft en stark känsla om att jag vill låta barnen vara barn så länge det går, och inte behandla till exempel Stella nu då som en tweenie innan hon blivit en. Men nu är hon en sådan i teorin såväl som verkligheten sedan ett tag och med två småsyskon är det lätt att förstå att längtan efter shopping och tjejgrejer själv med sin mamma legat högt på önskelistan.

Lätt att snacka om, svårt att få ihop. Det är så mycket som pockar på alltid, i hennes och syskonens, i mitt och Henkes liv – så utrymmet har inte varit helt lätt att finna. Därför tog vi chansen att göra det rejält när vi fick chansen. Igår åkte vi tidig eftermiddag, just efter avslutad fotbollscup, ut till Solna och checkade in på Quality Hotel Friends. Det är alltså hotellet som sitter ihop med Friends arena och ligger just bredvid Mall of Scandinavia – Sveriges (och kanske till och med hela Skandinaviens?) största köpcentrum.

Shopping (och så) i Mall of Scandinavia

Jag har bara varit på Mall of Scandinavia ett par gånger. Det ligger lite för långt bort från oss i Nacka, och jag är inte tillräckligt intresserad av stora köpcentrum för att välja det “bara för att”. Men för mig och Stella passade det perfekt igår!

Så vad väljer en 11-åring? Well. Vi var på de allra flesta affärerna med bra utbud av ungdomskläder, även om Stella vid något tillfälle uppgivet suckade och var uppriktig sur över att alla ställen “har snygga vuxenkläder men fula barnkläder”. Jo, utbud lämnar helt klart en del att önska faktiskt. Det blev shopping på Kids Brand Store, HM med mera, och såklart botaniserande på favoriten Body shop mm. Och frozen yoghurt med massa topping. Kanske allra bäst av alla timmar på Mall of Scandinavia, enligt Stella. Enligt mig var det att testa Virtual Reality. Det har jag aldrig gjort förut, men vi körde berg- och dalbana i simulator och det var verkligen häftigt! Utöver hänget, vill säga. Kvalitetstid med min stora tjej – åh så härligt och lyxigt!

Vi hade så mysiga timmar, trots enormt mycket folk runt om i köpcentrumet – tydligt populärt lördagseftermiddags och -kvällsställe?

Quality hotel Friends

När vi var klara med det vi kände att MoS hade att erbjuda oss, så knallade vi tillbaka till hotellet. Jag är rätt glatt överraskad ändå – tyckte att det var riktigt fräscht och bra. Jag hittade rummet till bra pris på (adlink) Hotels.com / Quality Hotel Friends, och det var klart värt 1200:- vilket vi betalade. Kanske var det billigare då det inte var någon särskild konsert eller så igår? Förmodligen aningen lägre tryck också, men en hel del folk hade ändå letat sig till Solna och Quality hotel Friends.

Hotellet är hela 25 våningar högt, har enbart stora runda fönster och vi hade grym utsikt från vårt rum på våning 19.

Vi käkade middag på hotellets restaurang på våning 25. Till förrätt delade vi en charkbricka som var en riktigt sorglig historia. Den var allmänt spartansk och det var ingen kärlek i den alls. Jag blev desto mer nöjd med min moules frites till varmrätt, och Stella med sin barn-hamburgare följt av macarons till dessert. Utsiken över norrort? Fab!

Sedan avslutade vi kvällen ihop i sängen – en riktigt mjuk och skön historia, med smågodis och film på datorn. Så mysigt!

Quality Hotel Friends blir Stockholms största hotell

Frukosten var okej och matsalen inte särskilt charmig. Det märks att Quality hotel Friends är ett stort hotell med högt tempo på frukosten. I dagsläget har hotellet 399 rum, men ytterligare 256 rum har precis börjat byggas. Om ett par år står det klart – då kan man husera 1500 hotellgäster och upp till 2000 konferensgäster, och med det kommer man att bli Stockholms största hotell. I Solna.

Och så inleddes påsklovet…

Efter frukost åkte vi in till stan, gjorde några timmar i butiker där och mötte vid lunch upp resten av familjen, samt mina föräldrar som kom med tåg för att hämta familjens två yngsta. Nu åker Meja och Max till Dalarna för påsklov, och Stella blir hemma med oss och spenderar några dagar på handbollsläger. Kan man se framför sig lite lugna dagar, med bara ett barn hemma och då en… tweenie? Man kan misstänka det!


Följ mig!

Mer läsning...
Reykjavik-restaurang; Seafoodgrill/Sjavargrillid