Ny vecka, oj vad kul!

Det är måndag morgon, och jag sitter på en buss till jobbet. Har lämnat barn, ska hämta dem också när dagen är slut, och tittar ut över en genomregnig värld. Det var regnkläder på och paraplyer fram imorse, och den krispigt klara hösten som vi fått njuta av i helgen känns helt utbytt.

Det känns som att en naturlig känsla borde vara lätt måndagsångest, och kanske suckande över en vecka som startar i motlut. Och så kan det kännas ibland. Jag undrar lite vad det är som gör att min harmoni och allmänna pepp kan vara så stor, och att ibland uppgivenhetskänsla och ”något är jobbigt men jag vet inte vad” kan ha övertaget. Idag är jag trött och gäspar mer än vanligt, men ändå råder peppkänsla. Och, det är inte ens över något speciellt stort? Jag kom på mig själv med att titta ut på den grå vardagen ute, i höjd med Slussenombyggnationen som normalt är en energitjuv, och tänka på inramningen som ”men, mysigt!” och kring veckan om mycket som ”åh vad kul!”.

Alltså; att jag tänker så inför sådant som kommer under veckan, och som egentligen bara är normala grejer i livet. 

  • Fotbollsträning ikväll, kanske kan Stella ta Meja en stund så att jag trots att Henke reser kan vara med och träna Max och hans gäng?
  • EM-kval imorgon, och Henke och Max ska gå (en present till Henke från Max via mig) – och jag får njuta matchen på TV. Kul! Och innan hinner Max med sin handbollsträning. 
  •  Att måla klart mitt lilla projekt med några skåpsdörrar i tvättstugan och sätta på nya handtag och fräscha till allt lite ska bli riktigt roligt. Den lilla insatsen jag började med igår gjorde så stor skillnad, och ett lager till av den fina färgen och det kommer bli grymt! 
  • Liksom lådorna på Max garderob som fått en omgång med samma färg. Med det blir jag klar med hans lilla rums-makeover jag pysslat med senaste veckan, kul! 
  • Halloween på Gröna lund på onsdag, vi är inbjudna på förhandsvisning och ska gå hela familjen och uppleva maxad Halloweenkänsla och spännande spökhus. Alla är pepp! Förhoppningsvis hinner jag med bokklubb efteråt också, och för första gången på länge har jag ”läst” (dvs lyssnat på) hela boken.
  • På torsdag ska jag och Annika till ett Countryside Hotels-ställe; Båsenberga. Det ska bli så mysigt att i denna höstinramning – om det så är en krispig höstdag eller en med regn – krypa in på ett ombonat hotell och njuta. Och för vår del även jobba, förstås – bästa sortens workation. 
  • Och på fredag podd-intervjuar vi Vagabonds Per J. Andersson som just gett ut en bok om tågresor i världen. Så kul! 
  • Dags också för en riktig njutmiddag. Vi har barnvakt på fredag av mina föräldrar som vi inte träffat på rätt länge, och ska på Punk Royale. Hyfsad pepp! 
  • På lördag spelar Max innebandymatch och sedan jag själv, och så har vi en lugn hemmalördag framför oss… 
  • …och en söndag med handbollsmatcher för både Stella och Max. Bästa! 

Ni fattar. Visserligen är en del grejer stort; Halloween på Grönan, herrgårdsvistelse och Punk Royal, så när jag tänker efter kanske det inte är så konstigt att jag känner sådan pepp inför veckan. Men det är de andra sakerna jag också känner mig så glad för. Alla skjutsningar som ska göras, träningar och matcher det ska hängas på och tiden ihop med familjen som veckan kommer att bjuda på. 

Mellan allt ovan så jobbar jag förstås. Det är något som bara händer, men jag trivs och det är skön känsla att det som egentligen utgör mest tid en vecka; jobbet, bara är förknippat med bra och ”som det ska vara”. Det är snart dags att börja lyfta blicken framåt mot något nytt uppdrag efter nyår, men inte denna vecka. Den här veckan finns inte utrymme, helt enkelt. 

Kanske ligger en del av peppen i känslan efter helgen? Det har inte varit några större utsvävningar, men samtidigt så mycket saker som jag njuter så av. En skön fredagskväll hemma (som dock hade inslag av kriser då pizzor ramlade ner i ugnar och på golv, kanske någon såg på Stories?), höstlövsmorgonjogg, en heldag på fotbollscup, en familje-kräftskiva, handbolls- och innebandymatcher, hemmafix mm. Livet. Allmän pepp. Idag iallafall. Då fokuserar jag på det, helt enkelt. En ny vecka – oj vad kul!