Nacka lev mountainbike

Från hemmalugn till starkt sug efter mer

Så gick den över, för mig – känslan av att den påtvingade pausen allra mest bara känts skön. Att allt lugnat ner sig så har varit härligt i allt det jobbiga som är i vår nuvarande situation, men efter några månader av hemmajobb, starkt begränsade sociala kontakter och ärligt talat allmän känsla av energi och liv, så har jag några veckor känt det inuti. En rastlöshet, ett pirr och behov som pockat på, mer och mer. Jag har gläntat på locket till tankar på att resa, bland annat genom det nya poddasvsnitt jag och Annika precis släppt; Att resa på paus (in och lyssna!) och jag vill komma ut. Se annat än mitt hem, hur mycket jag än älskar just det. Att det ska vara som vanligt, med en bas i hemmet men en krydda i livet i form av de där guldkanterna till det som för mig består av uteliv (som i restauranger och barer och inte natur) och resor.

Häromdagen hölls en presskonferens där jag vet inte om det är en ändring egentligen eller kanske snarare ett förtydligande kom kring resor nära hemmet. Att åka en timme eller två hemifrån – det är okej, sa man. Sedan gäller såklart fortfarande att hålla avstånd, undvika kommunal transport eller annat som kan ge trängsel och så – men det finns ju möjligheter i det nära. Och, det finns ett stort behov av att hålla verksamheter och besöksnäring vid liv. Support your local. I poddavsnittet om pausen pratar jag om att bidra till den svenska besöksnäringen, och det känns som att nyord som Hemester och Staycation är vad som kommer att gälla under en förmodligen rätt lång tid framöver. Och ärligt talat – hur många har bott på det där stället i sin direkta närhet som folk vanligtvis reser långt för att resa in till? För min del gäller det här i Nacka. Några ställen har jag bott på och de allra flesta har jag besökt och iallafall ätit på, men det finns kvar att upptäcka och njuta av i ännu större utsträckning.

Så jag tog mitt pirr och inre sug efter avbrott i vardagen och omvandlade det till en idé och listade ner alla ställen i min absoluta närhet som jag är nyfiken på, vill uppleva och även vill tipsa vidare om. Jag bor i Nacka, och ska under en tid framöver här i bloggen guida er genom mina guldkorn i Nacka – från de härligaste och lyxigaste hotellen, spa och restauranger till naturreservaten med alla leder jag är riktigt grym på att utnyttja.

Och för min del är först ut att få känna lite liv i mig, att bryta av vardagen med guldkant. Kusinerna har ryckt in som barnvakter en natt, för mor- och farföräldrarna kan inte nyttjas till sådant på ännu ett tag, och lämnar hemmet för en natt borta för första gången sedan den där helgen i Italien vecka 7. Ut i skärgården, åker vi, med bil till Värmös fastland och ön som heter Djurö. Där ligger hotell, konferens och spaanläggningen Djurönäset och vi ska andas skärgårdsluft, basta och bada i varm utomhuspool med första havsparkett, äta riktigt god mat och inte lyfta ett finger och sova i frasiga hotelltäcken. Njuta av ett avbrott, en pärla i Nacka, få guldkant till vardagen. Hurra, åh hurra!

Känner du också suget komma? Eller försvann det kanske aldrig?

Följ mig!

Mer läsning...
peak performance klä sig varmt
NUET