Mitt favorithotell i Stockholm; Lydmar hotel – en recension

Vi har sedan ett rätt bra tag nu lagt pandemiåren bakom oss, men är det något de bidragit med och som fortfarande hänger kvar beteendemässigt så är det för min del att jag testat runt betydligt mer i Stockholms hotellutbud än tidigare. När staycation blev ett vedertaget uttryck inte bara för sin sköna verklighetsflykt för ett dygn utan också det enda som faktiskt länge var ett alternativ för att få en annan upplevelse än hemma, så var hotellvistelser livets reseguldkant. Och sedan dess har jag fortsatt. Fått mersmak i hotellnätter och tar chansen när den ges. Så, med det kan jag också säga att bland många hotellpärlor i stan så är Lydmar hotel absolut ett av mina allra mesta favorithotell i Stockholm. Just nu nummer ett av alla, skulle jag till och med vilja påstå mig att säga – det ÄR ett av Stockholms bästa hotell.
Inredningen är on fleek för min smak – allt är snygg, ombonat och varmt, har en så härlig känsla och andas lyx på samma gång. Vita, sträckta lakan mot vita väggar och kristallkronor i en stram miljö göre sig icke besvär för mig – det mulliga på Lydmar i lyxig tappning är enligt mig the perfect match! Lydmar hotel är onekligen ett hotell i Stockholm som kan benämnas boutiquehotell av allra bästa slag, och addera extra för både mer lokala och långväga gäster. Personligt med en skön atmosfär och det lilla extra i allt.

Här kan du se aktuella erbjudanden för rum på Lydmar Hotel.

Rummen på Lydmar hotel

Rummen följer samma stil, med väggar i varmgrå färg, möbler och tavlor i murriga kontrastfärger, tygdetaljer i mjuk sammet och andra murriga material, härliga tavlor och det lilla extra i det mesta. Jag har bott i flera olika rum, och kan inte välja om det är bäst med ett bra skrivbord där arbetstimmar kan läggas eller fåtöljer för chill? Har gladeligen nyttjat båda – distansarbete från hotell är en klar favorit!
Ni som följer mig har kanske sedan länge koll på att ett av mina favorithotell är Hotel Pigalle i Göteborg med sin dekadenta stil – här på Lydmar hotel når man samma ombonade känsla men i en helt annan tappning. Inte minst är Lydmar ärligt talat betydligt fräschare. Mer sten och mindre heltäckningsmattor, bland annat – och en allmän känsla där exklusivitet är den som genomsyrar.

Läge

Lydmar hotel ligger på första parkett vid vattnet på Strömkajen, granne med Grand hotel och utsikt mot slottet på Skeppspron rakt mitt emot på andra sidan Stockholm ström. Där hotellet ligger som en mittpunkt mellan Strandvägen och Djurgården, city och Gamla stan är Stockholms mest centrala delar och ”allt” nära men läget ändå snäppet lugnare trots det centrala läget. Att Lydmar ligger direkt på en kaj med utsikt över vattnet andas väldigt mycket Stockholm. Perfekt, med andra ord. Gå över gulliga Skeppsholmsbron med sin ofta fotade förgyllda krona för en promenad ut på gulliga Skeppsholmen eller ta den längre turen till Strandvägen och ut på Djurgården eller min absoluta favorit; längs med Gamla stans Skeppsbrokajen och längs Monteliusvägen på Mariaberget. Drömmigaste Stockholmsvyerna garanteras!

Restaurang och frukost

Restaurangen är liksom hela Lydmar hotel som ett mysigare vardagsrum, med stor hemma-hos-känsla. När jag besökt Lydmar har det varit väldigt lugn och restaurangen inget dragplåster i sig, vilket inredningen skulle förtjäna. Däremot vet jag inte mer om maten om kvällarna och får fokusera på frukosten. Den är av bra klass och extra uppskattade jag upplägget där buffén kompletterades av att beställa det lilla extra från en meny. Dit räknades till exempel frukosträtter som plättar med blåbärssylt, omelett med fyllning enligt eget önskemål och rågbröd med lax och avokado. Men, det är inte frukosten som utmärker hotellet. Den är helt enkelt vid mina besök bra men inte utmärkande jämfört med andra ställen.

Annat – gym, spa och terrass

Vid besök på Lydmar får man nyttja gymmet ”Nordic Spa & Fitness” på grannhotellet Grand Hotel. Det är ett riktigt snyggt och trevligt gym, litet och avslappnat – och vill man ha en riktigt grym spaupplevelse går det att som hotellgäst på Lydmar köpa inträde på Grand Hotels spa rabatterat.

Sommartid (från maj till september) rekommenderar jag ett besök på Lydmars charmiga terrass! På kajkanten utanför hotellet finns trevliga uteplatser på The Patio, men terrassen med sin känsla av en fransk trädgård, smäller absolut högre.

Sugen? Boka din vistelse på Lydmar Hotel.

Här kan du läsa en fin recension från Annika/Resfredag, som en av mina vistelser på Lydmar gjordes tillsammans med.

Fler hotellrecensioner här i bloggen hittar ni här.