Spontanmiddag, var det ja. Förra helgen när vi hade stormiddag sa vi att det nog var sista rejäla middagen hemma innan flytten. Sedan blev det onsdag och jag hade 12 kollegor på besök. Och så blev det lördag och middag för 7 (och söndag och familjemiddag med kusinfamiljen också för den delen). Ja. Alltså vi gillar det ju.
Men känslan i vårt vardagsrum är numera av typen Med Flytt På Ingående. Dubbelsängen jag beställde till gästrummet i huset anlände i fredags. En liten nätt pjäs på 110 kg som vi baxade upp för trapp, in i hiss och in i lägenheten. Där står den perfekt i 2,5 månad, verkligen!
Men middag var det, och jag tänkte hylla knytiskonceptet lite. Det där som det också kan bli hos oss och som det såklart var läge för igår. Gästerna sa också direkt att ”vi tar med kött och vin” så för oss blev det fokus på tillbehören. Jag kände direkt sug efter en mastig sallad med baljväxter och något lite mer fruktigt för att fräscha upp, och korgen blev grönare än grönast.
Jag gjorde en sallad på recept av Tommy Myllymäki – bondbönsallad med mynta och hyvlad pecorinoost (fast med sojabönor istället), samt en fräsch sallad med manchego, vattenmelon, rödlök, fetaost, svarta oliver, mynta och pumpakärnor. Supergott!
Grannen pimpade grillen med vårlök och sparris i mängder, helstekt blomkål (alltså, så sjukt gott! Jakob, hur gör man?!) och majs.
På grillen blev det också lite olika alternativ, vi njöt av grymt god flankstek, någon föredrog kyckling och två åt de lyxigaste rib eyestekarna som legat på vår grill hittills.
Sådana här smaker! Jag älskar det!
Efter middagen frossade vi jordgubbar och glass, och jag trollade fram en kladdkaka med grädde för en hel efterrättssymfoni (haha). Den var inget för den som föredrar raw food för jag hade köpt allt färdigt till jobbeventet men fått kvar en hel. Dvs, färdig kladdkaka från Frödinge och sprutgrädde på pump. Herregud alltså! 😉 Men vet ni, det funkar ju det med. Faktiskt.
M undrade lite om jag kunde blogga om det för min trovärdighet som ”lever hälsosamt” men jo absolut. Jag föredrar hälsosamt 9 gånger av 10 men har inga problem att visa mig trovärdig bara som människa.
Med det är sommarens grillsäsong verkligen avkickad men ni förstår säkert att jag ännu mer längtar efter grillningen som kommer i augusti. Den utanför ett eget hus på en egen stoooor altan. Åh!
Förresten, jag måste passa på att hylla de kalla grillsåser från Kelda jag fick hembudade för att testa i veckan och som vi nu provat oss igenom under helgens middagar. Alla var grymt goda verkligen! Jag kommer bli en storköpare av dessa i sommar, är jag helt övertygad om. De smakade intensivt och mastigt men lite fräschare än till exempel bea på samma gång, och rejälare än de man gör själv. Igår höll jag mojo rojon som bäst men de flesta hyllade barbecue, och idag älskade jag örtagårdssåsen och konstaterade att ska man ha bearnaisesås så kan man faktiskt unna sig äkta vara som är godare. Den är den enda jag inte rekommenderar till 100%.