Om mig

Lisa & resebloggen Let’s Go Explore

Hej, och välkommen till resebloggen Let’s Go Explore! Den är vad den låter som – en reseblogg som låter dig hänga med till något att uppleva, nära eller långt bort. Resor och upplevelser aktivt, nyfiket och engagerat – av mig, Lisa. Jag är en trebarnsmamma med rötter i Dalarna och hemvist i Nacka strax utanför Stockholm. Som älskar och njuter av livet, uppskattar allt som är det lilla extra och framför allt; som älskar att resa.

Denna reseblogg är stället där jag genom texter och bilder får njuta av mina resor extra. Drömma och planera inför dem, minnas tillbaka till dem. Att mina bilder och texter för er läsare blir tips och inspiration är en välkommen bonus!
Att prata gillar jag också, förresten. Om resor gör jag det allra mest i podcasten Att resa-podden som jag driver ihop med min resebloggskollega och nära vän Annika från Resfredag.

Resor är i fokus, men jag älskar det lilla extra inte bara då, utan även i vardagen. Det rinner således igenom både ett och annat inlägg här med helt annan vinkel, stort och smått genom ett aktivt liv med guldkant.

Mitt fokus för resor (och således även i denna reseblogg) ligger på aktiva resor, där det är den längre promenaden eller de fartfyllda aktiviteterna som gör att reseupplevelsen blir ännu starkare, vare sig det är destination eller natur som tilltalar mest. Jag älskar det storslagna- som natur som öken, risterasser och fjäll, och de allra mest intensiva storstäderna. Toppat med mat- och dryckesupplevelser, tack så mycket!

Familjen – de tre barnen i åldrar från låg- till högstadiet, och min man – får gärna hänga på jorden runt, och gör det allra oftast – men jag reser gärna även med vänner, som par eller ensam. Jag tror på en skön blandning och balans, gällande allt i livet.

Bloggen har fått många utmärkelser, når runt 15 000 unika besökare/månaden (GA) och jag har gjort många uppskattade samarbeten – maila mig om du vill samarbeta kring något kul – lisa @ letsgoexplore.se 

Välkommen hit! 

Vill du kontakta mig via e-mail så finns jag på lisa @ letsgoexplore.se


* Det här är en blogg som skrivs helt i privat regi, och alla åsikter är helt mina egna (vilket även gäller vid samarbeten). Foton är mina om inte annat anges, och vill du låna någon bild så blir jag både glad och smickrad – men innan publicering vill jag höra ifrån dig.

 1. Hej Lisa! Jag heter Anette persson och skulle vilja komma i kontakt med dig angående en liten workshop för Sickla Köpkvarter. Jag arbetar som marknadsansvarig i Sickla. Vill du veta mer får du gärna maila mig. Kul om vi hörs igen, Anette

 2. Hej Lisa!
  Du var finalist i Supersavertravels Blog Award 2012. Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dig via mail om det finns möjlighet? / Sara

 3. Första gången jag idag läste din presentation. Och så väl den stämmer in på den känslan jag fått från dig! Härlig öppen kärleksfull ärlig person med mycket inspiration.

  1. Tack Annika, så otroligt gulligt skrivet! Roligt att du känner så. Mina vänner säger att de känner igen mig helt av den bild jag ger sken av i bloggen (och säkert också samma som i FB-gruppen då) så jag hoppas det.
   Vilket leende du just gav mig!
   Och du – dito! Kram

 4. Hej Lisa!

  Hoppas att allt är bra med dig och familjen. Stort grattis till den tredje adepten i magen, spännande.
  Vi ska åka till Australien i fem veckor i slutet av november. Tänkte höra med dig vilka områden i Sydney som är barnvänliga att bo i. Har du tips på boende. Ska man köra Airbnb eller hotell? Vi tänkte ev hyra husbil från Melbourne och köra lite Great ocean road. Ska på bröllop (en av anledningarna att vi faktiskt åker).

  Ses på ett SATS nära oss 🙂

  Kram Alice

  1. Hej där, och tack!!
   Åh vad roligt med Australien!! Låter ljuvligt! Jag pluggade i Melbourne så har också gjort Great Ocean road. Och det finns många härliga ställen där efter kusten, Lorne etc. Låter verkligen som en bra plan med husbil där! Vi bodde mest i dorms, men det var ju när jag var student 😛
   Jag är inte superbra på Sydney, vi var där 2011 med barnen och valde att bo nära Hyde Park, för att kunna rasta barnen lätt. Och så var vi inte där så många dagar så vi ville vara centralt. Jag tror jättemkt på AirBnb med barn, perfekt att kunna hitta lite större och kanske ett hem där det finns barn så man kan ha lite leksaker åt barnen och såklart också möjlighet att laga någon mat hemma – både ekonomiskt och smidigt!
   Ja vi ses hoppas jag!! Kram

 5. Hej Lisa
  Vilken härlig blogg! Själv är jag i början av min graviditet och panikar lite över det och att livet kommer att förändras så mycket, så då är det ju skönt att läsa din blogg. Sen tidigare hade jag planerat att jag och min sambo skulle åka till södra Afrika till våren för lite rundtur/safari. Jag har ju varit där tidigare så har alla vaccinationer jag behöver, däremot är det ju malariarisken som ställer till det. Jag har dock läst att Lariam kan man ta i andra trimestern, som jag kommer att vara i under resan ( gravidv19-22), men överallt så läser man ju ändå att det avråds från att åka till Afrika som gravid, men sen är det ju så många saker man avrådes från som gravid. Du som har så mycket erfarenhet av graviditet och resa, hur hade du ställt dig till Afrika. Och har du annars några spännande äventyrliga resor du kan rekommendera ( jag älskar olika naturupplevelser och gärna mycket djur :-).

  1. Hej Mia, och stort tack för fina ord!
   Ja… inte minst i väntan på första barnet så är det ju tankar om en stor förändring som vivlar. Med all rätt – det ÄR en stor förändring, men det går också att tänka på HUR stor man vill att det ska vara, gällande de delar man faktiskt kan påverka. Som behovet av att ”vara bekväm” vs. viljan att inte vara det, att orka även det lite icke-bekväma.
   Jag vågar tyvärr inte säga något om det där med vaccin och graviditet, det är en djungel. Så mitt bästa tips är att kolla på flera ställen för att vara säker på att den info du får är rätt och trippelsäkrad. Så hade jag gjort.
   Sen hade jag nog inte åkt någonstans där jag inte kände mig helt bekväm och trygg i just den situationen… Vi hade t.ex en lång luff i centralamerika planerad när jag blev gravid med vår första och då fick vi tänka om lite (pga att jag inte hade alla sprutor redan…) och tog bara Costa rica istället. Där kunde jag känna mig mer trygg, liksom, men ändå få en grym upplevelse och känna rejält på centralamerika. Exakt var sweet spot i upplevelse vs. trygghet ligger varierar ju från person till person.
   Hoppas ni kommer fram till något bra och får en härlig resa – och inte minst både grattis och lycka till med graviditet och bebis!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *