Jag, min familj och resorna med barn

Ett stort fokus i denna blogg är att resa med barn. Resekärleken som började som barndomsdrömmar och växte under backpackerresor under tidigt 2000-tal blev från 2008 och framåt något annat. Kärlek till resor kombinerat med livet med barn. För nog kan man kombinera, och inte välja antingen eller utan både och? Jo – det är både min fasta övertygelse och min absoluta erfarenhet. Häng med oss i bloggen för att läsa om hur!

Under taggen ”resa med barn” (<– länk) finns många inlägg om detta, men generellt är de ju med oss på de flesta resorna.

Såhär har min och min familjs resa med barn sett ut, i stora drag.

2008 kom Stella

Vi blev förvånade när hon först gjorde oss uppmärksamma på att hon skulle komma, det blev vi, för riktigt där var vi inte än hade vi tänkt. Nog för att vi ville ha barn ganska snart, men med det inbjudna bröllopet, den långa bröllopsresan på sedvanligt backpackersätt i Centralamerika bokad och en tre månaders exit till New York planerad kändes tajmingen inte hundra. Men så gifte vi oss under stort galej, åkte till Costa Rica medan graviditeten gick halvvägs och upplevde de höggravida månaderna i ett drömmigt New York. Och sedan kom hon till oss hemma i Stockholm, en varm och solig högsommardag. Vår förstfödde dotter, vår guldklimp; Stella. Inte en dag för tidigt kände vi förstås på en gång. Livet förändrades för alltid – till det bättre.
När hon var 6 månader hade omställning blivit till normalläge och jag och Stella åkte till London själva på hennes första utlandsresa. Någon månad senare välkomnade vi våren i Turkiet och vid 1,5 års ålder upplevde vi Thailand under en månad och insåg att resandet med barn möjligen är knepigare än utan, men ack så njutbart och egentligen inte särskilt svårt.

resa med barn

2010 kom Max

En kall vinterdag, just innan 2010 skulle slå över i 2011, såg vårt andra barn dagens ljus. Vi välkomnade Max och blev en familj på fyra.. Ganska exakt på hans 10-månadersdag satte vi oss på flyget till andra sidan jordklotet, och spenderade tre månader av föräldraledigheten med att upptäcka ett vibrerande Hong Kong, ett husbilsvänligt sagolandskap på Nya Zeeland, vidsträckta stränder på Fiji, ett charmigt Australien och ett njutningsfullt Thailand – stället där vi ett år tidigare först insåg vad resa med barn kan innebära. Där mersmaken föddes.

Sedan slutade vi inte resa som familj på fyra. Vi fortsatte. Kortare semestrar till ställen som Spanien, Grekland och Italien. En månadslång resa med upptäckarlust och mellanösternfokus till Istanbul, Jordanien, Sri Lanka, Dubai och Doha. En äkta roadtrip i Florida och till mytomspunna Key West. En kryssning i Karibien med besök på Haiti, Jamaica och Mexico. Och förutom det förstås aktiva dagar med allt från skidåkning i svenska fjäll via svenska sommarpärlor till museibesök i hemstaden. Livet och världen ska njutas och upplevas!

resa med barn

2015 kom Meja

En mörk novembernatt välkomnade vi ännu en dotter till familjen. Meja kom till oss, vi blev fem; fulltaliga och extra lyckliga. Hennes allra första resa gjordes till Dubai i slutet av mars 2016, med avfärd på hennes 4-månadersdag.
Vi ser fram emot att fortsätta upptäcka världen ihop – jag, min man och vår fina trio. De som gör mycket lite jobbigare men allt enormt mycket bättre.

ökentur dubai (5 av 9)

Resa med barn. Icke-bekvämt, bullrigt och njutningsfullt. En familj på fem. Häng med oss i bloggen!

Mer läsvärt om att resa med barn:
10 tips om att resa med barn – budorden
Resa med barn – en ultimat packningslista (inkl. reseapoteket)
Att resa (flyga) gravid – mina tips
Att resa med barn- om trygghet och säkerhet 

Lyssna på Att resa-poddens avsnitt om Att resa med barn för mer inspiration!