Den här dagen började allt annat än bra. Innefattande en dotter som sekunden efter hon vaknat och insåg att vi och familjen F skulle åka åt olika håll la sig i en hög och snyftade ”men jag vi-hi-hiiiill leka med Alexander!”. Max kompletterade tjuten med att dyka ner från sängen. Ingen fara, men en fet bula i pannan blev det. Med separationsångest – tur att vi snart träffar upp Forssblads igen – lämnade vi ön i en icke-överbefolkad speedboat (bra), fast med bara flytvästar i stor storlek (ajaj. Denna resan har vi verkligen saknat flytvästar i packningen – evigt meckande och lånande). Desto mer överbefolkad såväl som överpackad longtail-båt tog oss in till stranden under en hel del nervositet. Väl i bungalowen – en något större men enkel variant med bambuväggar och enbart fläkt – kompletterade Max bulan genom ett fall mot en stol som gav bula med sår i på andra sidan pannan.
Härliga dag. Not.

Koh Bulon då, jo det är minst sagt en vacker ö. Hur paradislikt som helst, bland det finaste jag sett i Thailand faktiskt. Stranden nedanför vår resort ”Pansand” är jättefin (med lite stenar och koraller) och i princip helt folktom. Vår enkla bungalow har utsikt över lite gräs och palmer samt strand och hav. Nice.
Vid lunch promenerade vi längs stranden till Bulone Resort, och där var stranden bredare och vitare, med bungalows direkt på stranden. Charmigt. Där hänger vi nog imorgon.

På eftermiddagen tog vi en längre (nåväl) promenad på ön, och konstaterade gammal välkänd Thai-charm på ön. Förutom klassikern med el bara vissa timmar på dygnet hittar man också enkla bungalows, ännu enklare restauranger och tvivelaktiga reggaebarer mitt i ingenstans. Där hade ni givetvis hittat mig om det här hade varit för 4 år sedan 😉 men nu fick det bli en iskaffe och bananmellis på en spartansk strandrestaurang istället. Same same but (very) different.

Här kan vi lätt njuta härliga dagar med vyer man inte kan se sig mätt på – även om vi nog faktiskt (i denna familjekonstellation) faktiskt föredrar ställen med mer folk… Hur oexploaterat och charmigt detta än är.

20120103-193825.jpg

20120103-193850.jpg

20120103-193909.jpg

20120103-193929.jpg

20120103-194015.jpg