Det finns ju en sak som är bra när man återgår till vardag efter sommaren, och det är det där med känslan av att starta om med något. Göra någon rutin lite bättre.
Själv känner jag att det är dags att bli bättre på att ta med mig matlåda. Jag var okej på det på mitt förra jobb, men efter jobb-bytet i mitten av februari kom jag inte in i den rutinen igen – jag hade liksom fullt upp med alla nya ändå.
Vår matsal för medhavd mat har ju en fantastisk inramning så det är det iallafall verkligen inget fel på!
På tallriken igår hade jag en för mig ny grej som (nyttigt) tillbehör, igår till grillad kyckling – stekt vitkål. Det låter kanske inte så gott men tycker man bara att kål är okej så lovar jag att man gillar detta. Supergott, tycker jag!
Detta kommer jag göra ofta från och med nu. Testa!
Riv vitkålen (med osthyvel är enkelt), stek i en klick smör. Krydda med lite salt, vitpeppar och kanske en god buljong.
Föredrar man det kan man såklart ha i en skvätt grädde.
Olja, woksås eller lite soja är andra förslag jag läst om – inte samtidigt alltså men som några olika smaksättningar.
Hjälp på traven i hur man gör (som ni hör sjukt enkelt) fick jag i lofsan-gruppen på FB och då bland annat den här Paleo+Crossfit-tjejen, som har många tips gällande att steka rotfrukter.