En dag med Stella, 10 månader

Såhär ser våra dagar ut nuförtiden. Såklart med lite skillnader i tider… men på det stora hela.

06.00 Stella vaknar till och gnäller lite. Vi går upp och gör lite välling som hon får i sängen. Stella äter och somnar om efter 50-200 ml. Detta märker vi inte, för vi går och lägger oss direkt vi levererat vällingen.

08.30 Stella vaknar för morgon.

Gosar i sängen. Går inte upp förrän det är dags för frukost.

09.30 Stella får frukost – en portion gröt och lite fruktpuré.

Leker en massa, först på badrummet så jag kan duscha, sedan mest i hennes rum. Spelar musik. Kryper omkring och utforskar världen. Jag småplockar lite, så gott det går med en virvelvind runt benen som motarbetar det mesta jag gör i plock-avseendet.

10.50 Stella får lite mellanmål, som lite banan. Oftast ammar hon dock.

11.00 Stella somnar. Jag fastnar vid datorn, bloggar, mailar och uppdaterar mig lite samtidigt som jag får mitt förmiddagskaffe. Eller så tar jag en promenad.

12.15 Stella vaknar.

Vi gör någon utflykt, eller får besök av någon. Kvalitetstid! Något annat än hänga-hemma-själva här är nödvändigt, om hon ska hålla sig nöjd och glad… och jag med. 🙂

13.00 Stella käkar lunch, och äter mellan en halv och en burk mat.

Samma som innan, eftersom lunchen ofta intas någon annanstans än hemma.

15.00 Stella käkar mellis. Banan, yoghurt eller gröt om hon inte fått i sig så mycket till lunch.

15.30 Stella somnar, oftast i vagnen under promenad. 

16.15 Stella vaknar.

Går och handlar, förbereder lite mat inför kvällen, plockar hemma, leker, går och gungar.

17.30 Stella käkar kvällsmat, mellan en halv och en burk.

Henke kommer hem och då blir det high life, medan jag fixar mat eller plockar med något annat jag inte hunnit under dagen. Eller så kraschlandar jag i soffan om dagen varit av det intensivare slaget…

19.30 Stella får på sig pyjamas, och äter sedan välling och myser i soffan med någon av oss. Sedan blir det  tandborstning innan det är dags för godnattsaga, som vi läser i hennes rum.

19.45 Stella läggs ned i sin säng med det som är kvar av vällingen. Äter så mycket hon vill – ibland inget, ibland allt, innan hon somnar själv.
 
Vuxentid!