Stellas farmor har hittat recept på det som kan vara världens grymmaste kladdkaka. Möjligen inte den nyttigaste, men sedan när är det ett krav på kladdkakor ;-). Ska det va så ska det! Igår fixade hon en sådan till lite festligheter vi hade hemma, och många var det som uppskattade den till max. Tack, K!
Den här kladdkakan är iallafall helt suverän, och passar att göra till många då man kan göra den i långpanna. Mäktig som få dock, gör riktigt små bitar (hälften av den nedan skulle jag säga).
Kladdkaka med nötter
12-14 bitar
Tid 45 minuter
Ingredienser:
Botten
3 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
125 gr smält avsvalnat smör
Toscasmet
100-125 gr rostade hasselnötter
100-125 gr skållade skalade hela mandlar
100 gr smör
2 dl socker
2 msk sirap
2 msk mjölk
2 msk mjöl
1-2 msk kakao
Botten
Smöra och bröa en form med löstagbar kant
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienserna och rör ner i vispet. Sist sätter du till det smälta smöret.
Grädda i ugn 25 min i 150 grader.
Toscasmet
Blanda allt utom nötter och mandlar i en kastrull och låt blandningen sjuda några minuter. Rör ner nötter och mandlar och häll över kakan och grädda ytterligare 10 min = 35 min allt som allt.
Kyl ned och servera med vispad grädde.
Receptet (och bilden) kommer härifrån – www.kladdkakan.se.