Jag blev nyligen tipsad om den relativt nyöppnade restaurangen Kanon på Tjärhovsplan, Södermalm Stockholm – och sättet stället presenterades på drog direkt min uppmärksamhet till sig. Stimmig krog med avslappnad stämning och fokus på grillat och goda tillbehör i massor – mitt i prick i vad jag uppskattar, vill säga. Skön stämning är viktig, i kombination med ambition i köket utan att den behöver vilja vara för mycket. På Kanon är det också en variation som inte känns särskilt välbekant – grillmenyn är inspirerad av Mellanöstern, Medelhavet och Sydamerika. Kolgrillen har en central plats och köttet är enormt välsmakande. Tillbehören är varierade och goda, och de många rörorna på menyn är fantastiska.
Missa inte: ska jag nämna några rätter lite extra så blir det råbiffen, den goda kycklingen Frango piri piri och den krispiga salladen jerusalemsallad – men låt förstås inte beställningen stanna där. Mixa massor och njut av smakexplosionen! Till efterrätt tar du med fördel baklavan.
Rima Ismail och Samir Kersh, som tidigare drivit den populära A Bowl and Plates samt sommarrestaurangen Måsen, är namnen bakom restaurang Kanon.
Välsmakande och mycket smak är något jag återkommer till. Det är kryddor och hetta, det är spännande och så gott. Lite väl spretigt och mycket tycker dock någon i vårt sällskap och de recensioner som finns runtom i magasin rör sig mellan bra och grymt bra men det är inte rakt igenom lovord kan vara värt att nämna. Men jag tyckte verkligen det var lika gott som stämningen var skön, och väljer gärna den typen av servering som gäller på Kanon med rätter att dela på.


Jag kommer absolut att komma tillbaka till restaurang Kanon för både den härliga stämningen, den prisvärda menyn och de goda rätterna. Gillar du till exempel Bar Nombre i Vasastan eller restaurang Supper så gillar du denna.
Stockholms bästa restauranger i denna kategori har jag listat i detta inlägg.


