Det var för två veckor sedan vi körde en spontanmiddag med våra kompisar J&M, och då tänkte att lite plockmat vore smidigt och gott. Det blev det, minst sagt, och sedan dess har vi här hemma pratat om maten hur många gånger som helst. Det var liksom så himla klockrent, godaste av gott – och enkelt, och helt okej prisvärt.
Igår fick vi åter till en helt spontan middag, och körde samma koncept. Lika lyckat, minst. Inte rysk kaviar den här gången men lite anklever fick fina till det hela lite, M som fått på jobbet. Kanske inte riktigt min grej (bara testat en gång innan) men H och M är entusiaster.
Kalla charkuterier (ljuvlig tryffelsalami, favvo!), sparris med parmesan & pinjenötter, vitlöks- och chilifrästa scampi, caprese med buffelmozzarella.
Små chevretoast med honung och valnötter, anklever med torkad aprikos och balsamicocreme på pupmpernickel, oliver, soltorkade tomater.
Parmesan, tryffel-brie och en hårdost, surdegsbröd från Gateau och salta kex. Lite champagne i glasen.
Inte fel sätt att fira in påsken på, en härlig och varm skärtorsdagskväll.