Sova i egen säng

De senaste dagarna har jag jobbat lite på att få Stella att sova i sin säng. Tidigare har hon sovit i vagnen, enligt riktigt Anna Wahlgren-manér. (jag får anledning att återkomma om detta senare). Då har hon kunnat vagnas till sömns, med mycket gott resultat. Men i takt med att vi konstaterat att just kvälls-insomningen fortfarande är svår trots vagning, och det blivit blötare och smutsigare ute och därmed tråkigare att dra in vagnen, har jag inlett projekt Sova i egen säng.
Och det har funkat toppen hittills! Det har nog med snutten att göra också, som är helt inarbetad nu, och verkligen hjälper Stella att komma till ro. Samt speldosan, som hänger med från vagn-tiden.
Inatt funkade det toppen, hon somnade gott i den igår kväll, hon somnade om själv efter nattens amningstillfälle, och ja, jag hoppas att vi är på rätt väg.

I sängen kan de inte själva hitta nåt roligt, utan det roliga får komma till dem, säger experterna. Så såhär mysig är Stellas säng nu.

– Säng Stokke Sleepi (nej, man kan inte köpa en spjälsäng för 6000… det är ju helt galet… Så jag köpte faktiskt denna på Blocket – premiärköp för en van säljare…)
– Mobil, av figurer Stella fått låna av Anna (Victor och Vincent). Man tager vad man haver, så med hjälp en avlagd Systemet-presentkartong och en Isaberg Rapid-häftapparat tillverkades denna mobil. 🙂
– Snutten
– Kudde & täcke i vagga-storlek (hon känns för liten för stort set än)
– Skallra som är present från mormor
– Några nappar (jag har inte gett upp…)
– Mumin-snutte som är present från Jessica T och Lucas – används vid nattamning
– Giraff-speldosa.
– Prasselbok fastknuten i sidan, enligt tips från tillverkaren Go’boken
– Vetevärmare i John Blund-skepnad. Present från Karin & Robban. Toppen att värma sängen om hon t.ex somnat i famn.
– Fulsnygg gose-hund från Deglingos, köpt i USA.

Notera att ena sidan är borttagen, för direkt kontakt med mig i sängen. Kanonfunktion!