Försäkringskassan, förseningskassan…

Det har ju varit mycket snack om Försäkringskassan och deras enormt dyra datasystem på sistone. Själv tyckte jag att själva kontakten med dem – och det webb-baserade systemet – fungerade betydligt bättre än jag hört. Webbplatsen och dess funktioner var ju toksmidig, och efter att mitt jobb skickat in papper om inkomst mm så flöt allt bara finfint.
Så gick jag in för 6 veckor sedan och skulle anmäla mina dagar för att få pengar från och med nu. Smidigt.
Men näe, inga pengar dök upp den 25e oktober som det stått. Jag väntade tills igår, då jag loggade in och upptäckte att jag inte hade ett enda "ärende" på FK. Dvs, min anmälan om föräldradagar existerade inte.
När jag ringde FK så sa de att "hm, du är ju anmäld i april, sen kom anmälan om barn i juli, allt är godkänt osv, och ja.. … sen avslutades ditt ärende av systemet i augusti och din anmälan om pengar kom i september så det gick ju inte". What?! "Bra system, va", sa handläggare lagom ironiskt om deras eget system. HAHA. Så jag hade alltså blivit typ inaktiverad för att jag inte anmält om pengar förrän i september. Om jag förstod dem rätt.

Idag har FK ringt mig, och nån handläggare har typ inte lagt nån spärr och blablabla jallajalla. Nåt fel var det iallafall. Och jag kan inte ringa dem "ring inte oss, vi ringer dig", utan får vackert vänta tills någon annan handläggare (?) lyckas göra någon ändring (?) och förhoppningsvis (?) kan lösa problemet. Pengar ska anlända… eh… någongång i framtiden. Tur att jag inte lever på marginalerna (än iallafall).