30-minutersskarven

Stella är så otroligt duktig att somna nuförtiden, och det är SÅ skönt! Det är som att hon verkligen förknippar sängen med sömn, så när vi lägger ner henne där drar hon nästan en lättnadens suck, gosar in sig i snutten eller tar tummen och somnar inom kort. På sin höjd kommer lite tröttgnäll. Det funkar såväl kväll som dag.

MEN – som jag berättat tidigare så vaknar hon alltid efter prick 30 minuter vid sova-för-natten-somningen. Det händer ej på dagen. I bästa fall kan hon bara gråta till och sen fortsätta sova. Detta händer typ 1 gång av 7. I sämsta fall vaknar hon till i princip helt och det tar upp till en timme innan hon somnar om.

Nu har jag försökt hitta lite mer information om den här skarven.

En teori är wake to sleep.
Det går ut på att några minuter innan vaket väcka upp barnet lite. Inte helt, utan bara så att det vaknar till lätt, t.ex smeka det i ansiktet eller sätta i en eventuell napp eller så, så att det börjar vrida på sig. Sen låta det somna in helt. Teorin är att barnet då så att säga hinner somna om innan det hinner vakna. Ja, det låter ju  lite… ologiskt kanske. Fast ändå ganska logiskt. Vad tror ni? Med tanke på att mycket annat sitter på plats nu så kanske det är värt ett försök!