Stellas första jul

En liten bild-recap.
På morgonen var det en liten nissa som kom upp till sin mormor och morfar. Den senare var också inkallad som tomte hos några grannar, så Stella fick redan runt lunch träffa den mytomspunne skäggige mannen.

Inför eftermiddagen, då alla firare skulle anlända (lagom till Kalle som ingen av oss såg) så svirade hon om till en bedårande Ralph Lauren-klänning. Precis hur söt som helst, även om pappa H tyckte att det var lite gipsy-känsla över den. 😉
Här är Stella med storkusin Arvid framför granen. Även han har julaftonskläder som vi gladeligen shoppat i NY – Levis och Raffe. Cooling!

Arvid är hur gullig som helst mot Stella. Just i det här ögonblicket så satt han länge (även om han föredrar att ha henne i sitt knä, eller pussa på henne), men när han sen skulle dra så tänkte han (såklart) inte på att hon inte kan sitta helt hundra, så han drog snabbt som attan och Stella föll som en fura, haha.

Nils och Arvid väntade länge på tomten. De hade varit ute och tänt eldar i trädgården så han skulle hitta hit.
 
Kommer han?! JAAA jag ser honom!!!

Stella var väl inte helt överförtjust i tomten som kom, även om hon från distans tittade väldigt intresserat. Men småprotesterna hade nog inte så mycket med just tomten att göra, utan snarare att hon satt bra där hon satt och inte förstod varför hon skulle byta till ett mycket obekvämare knä.

 
Näe, det är var sådär bara! Ta mig härifrån!

Lillkusin Nils, snart 2, fick en eldriven motorcykel. Vi satte Stella bakpå och han körde runt nöjt. När hon tröttnade och vi tog bort henne åkte han fram till oss och pekade på sätet bakom sig och sa "Ejja, Itta" (dvs Stella, sitta). Han ville ha henne bakom sig hela tiden. 🙂
 
Inte utan att vi osökt fick tankar om mopeder om sisådär 13-14 år. Hua!!! (Och ja, Nils hade fått en mössa i julklapp)

I år hade vi som jag tidigare redogjort för inga vuxen-julklappar, så man får ju konstatera att de 5 barnens (förutom Stella så var det 4 barn i åldrarna 2-8) hög var inget annat än enorm.

Vi låg faktiskt rätt lågt för Stellas del, hon förstår ju ändå inte vad det handlar om, och favoriten var ett oöppnat paket med vackert och gott rött papper…

Julklapparna var bland annat en stokke tripp trapp stol, massa roliga leksaker (varav flera som låter som väl är något av hämnd från storebror vars barn fått många mindre föräldravänliga presenter av sin faster…), leksandströja (jojo! hon håller massor på Leksand, faktiskt!), pyjamasar och lite andra kläder, lite olika leksaker, en läragå-vagn, en pulka, lite böcker och lite annat smått (& stort) och gott.

Jag tror Stella är hur nöjd som helst med sin första jul!