Blir vi av med kassa sömnen nu tro…

De senaste ~3-4veckorna har Stella sovit väldigt knackigt (förutom halvtimmesvaket vill säga) Tidigare kändes det som att vi fått så otroligt bra rutiner. Hon somnade för kvällen runt 7, halv 8 efter en kort nattning av vem som helst av oss. Hon kunde vakna till lätt några gånger under natten men alltid somna om lätt av sig själv. Mat fick hon en gång runt halv 4 – halv 5. Dåliga nätter, med flera matningar och ibland även lite samsovning mot slutet av nätterna, var undantag.

Det omvända som gällt ett tag är att en natt som en tidigare bra nu är undantasgfall, och regel är snarare att hon vaknar och gråter till och behöver få lite hjälp för att somna om (buffning el. dyl) ca 4-5 gånger per natt – och då menar jag sedan vi gått och lagt oss vid 23. Dessutom gärna lite samsovning efter 3-4 på det. Ohållbart och väldigt, väldigt jobbigt!
Givetvis har det påverkat att vi haft lite barnvakt, varit ute och flängt osv. Rutinerna och hennes sovtider och annat har varit väldigt high chaparall.

Eftersom Stella idag inte verkar ha så mycket sviter från nattens kräkningar så kör vi nu som planerat, och lägger henne inatt i eget rum. Att vänja henne av vid nattmålet som tänkt får vi nog däremot ta nästa helg, för hon kanske har lite backlogg på kalorierna.

Wish us luck!