Lyxig alla hjärtans dag…

Och då har den bara börjat!

Vi brukar egentligen inte fira så jätteavancerat, men då denna dag i år är lördagens närmast vår bröllopsdag, så sydde jag ihop en heldag som en julklapp till Henke. I julklappen ingick givetvis också barnpassningen, som Stellas mormor utgör. Tacksamt!

Dagen började ruggigt bra med nutida mått mätt, då vi försov oss. Dvs, lite lyxkänsla är det att vakna kvart över 8 och inse att vi borde gått upp 45 minuter tidigare när klockan ringt och stängts av av någon (vi vet ej vem). Oh well, vi var effektiva, och lämnade hemmet strax därefter, och anlände dagens första anhalt – spa Yasuragi Hasseludden en stund senare för en otroligt god och fräsch frukostbuffé, med utsikt över en skärgård i vintertappning med blå himmel.

Sedan gick dagen i lugnets och lyxets tecken, med bad i varma källor inne såväl som utomhus, bastande i vanlig bastu samt ångbastu, motionssim, slappande med skön läsning i relax-stol, god lunch och en massa mys. Ett Qi Gong pass hann jag också med.

H kompletterade spabesöktet när jag fyllde år, så som present fick jag då en behandling. Det blev en japansk massage. Det påminde lite om thaimassage, med tryck på akupressurpunkter och stretchingar, fast den var något mesigare. Om det beror på den japanska typen som sådan eller att massöserna på de thailändska stränderna är mindre försiktiga kan jag dock inte uttala mig om. Väldigt skönt var det dock, helt klart!

Efter en superhärlig dag på spa har vi nu varit hemma en stund för amning och häng med Stella med mormor. Snart beger vi oss till stan för middag på Grill. Inte en dag för tidigt!
Sist vi skulle till Grill – vår absoluta favoritrestaurang – var en fredag förra hösten. H var i London och landade och möttes då av ett meddelande från mig på sitt mobilsvar "Tyvärr, fick lov att byta restaurang då vi blir 2 fler, och de ej kunde ändra vår bokning från 4 till 6. Men det är som det är, vi får ta det nästa gång, Grill står ju kvar": Två dagar senare brann restaurangen ned….
Först när vi var i NY i våras öppnade Grill igen, och när vi väl kom hem kom Stella och det är inte förrän typ precis nu vi kunnat ha barnvakt, så detta blir första gången på väääldigt länge som vi får njuta maten på Grill.

Jag hoppas vi får en lika härlig alla hjärtans kväll som alla hjärtans dag varit. Vi ska nu öppna en härlig flaska – nämligen ett mousserande som vi fick på vårt bröllop. Av livsnjutarna Jenni & Mats fick vi då vin att njuta på 1-års, 3-års och 5-årsdagen, så vi tjuvstartar lite med det. Ska bli grymt gott!

Glad alla hjärtans dag på er!


Dagens utsikt och dagens lunch iklädd dagens outfit.