Brunch på Kvarnen och myror i brallan

Idag träffade vi upp L&J och lille Alexander för brunch på Kvarnen. Stället som vi besökt mest i andra sammanhang och på andra tidpunkter på dygnet hade fått bra betyg i den här finfina guiden till många av Stockholms bruncher. Sitt fina betyg var helt klart rättvist! Buffén var rejäl, med en massa grejer som kändes lite ”extra” och välkomponerade. God gubbröra på kavring, urgod kräftröra, äkta surdegsbröd med tillhörande röror, västerbottenpaj och inslag av husmanskost är värt att nämna. Vi käkade ordentligt och satt läääänge. Härligt söndagsnöje! Brunch är ju också så barnvänligt, med sin lite högre ljudnivå och allt.

Däremot så var minsta familjemedlemmen inte alls sugen på att sitta och låta sig väl smaka av allt från buffén som även passade hennes smaklökar. Myror i brallan från start är bara förnamnet! Ibland överraskar hon och sitter nöjt med vid bordet under lång stund, och ibland har hon helt andra tankar och anser barnstolar och stillasittande vara djävulens påfund eller nåt. Idag var en sån dag. Hade hon varit några år äldre hade man kunnat lämna henne vid barnhörnan (bra service!) där det fanns kuddar och filmvisning, men det var såklart inte aktuellt. Likaså var det mest att springa fram och tillbaks vid garderoben som lockade mest… Oh well, det är väl lite väl optimistiskt att hoppas på att en 15-månaders tjej med massa spring i benen ska uppskatta långsittar-brunch.

Men även om vi fick agera lek- mamma och pappa under långa stunder idag så var det en väldigt mysig brunch med bästa sällskap, och jag kan varmt rekommendera Kvarnen för söndagsbrunch.

Nästa gång testar vi Clarion Sign, har fått toppenbetyg och känns ändå hyfsat prisvärt.