Thailandsfunderingar #1

Det drar ihop sig. Imorgon är det 2 månader kvar tills vi åker till Thailand! Wihiiiiii!!! 😀

Ett stort nöje med resor är ju planeringen av dem, tycker jag iallafall. Längtan, funderingar, förhoppningar.

Här är några funderingar hittills.

 • Vaccin
  Jag och H har vaccin så det räcker sedan tidigare resor. Däremot funderar jag på att skaffa Dukoral, som är drickvaccin mot magsjuka. Stella är bokad att få sina 1½-årssprutor innan vi åker. Twinrix (Hepatit A+B) ges till barn från 1 år, så det ska vi se till att Stella får.
  Vidare tror jag att jag och H ska se till att ha svininfluensavaccin innan vi drar. Framför allt för Stellas skull.
 • Flytväst
  Det packar vi med åt Stella! De små (ofta seglarmodell) som kan finnas på större båtar (men sällan på mindre longtail-båtar) känns inte 100 för barn. Visst tar det utrymme, men det får det vara värt. Vi kommer ändå åka runt en del.  
 • Reseapotek
  Åt oss bryr jag mig inte nämnvärt, det finns mycket bra i Thailand. Och framför allt så är grejerna där starkare och bättre. Stellas grejer köper jag dock gärna hemma. Jag vill veta exakt vad jag ger henne och vill vara säker på hållbarhet osv. Resorb junior, solskydd, myggskydd, näsdroppar, febertermometer, Inotyolsalva, kortisonkräm, sårtvätt, tea tree oil (min bästa resekompis!), bedövningssalva (till elaka myggbett) handsprit.
 • Barnmat
  Välling i massor får följa med – det är ju en smidig backup. I övrigt får hon äta det som finns. Möjligen tar vi med lite mat för att hon ska få vänja sig vid mat och bakterieflora i lite lagom tempo i början. Och/eller ett grötpaket. Vi får se.
 • Övrigt
  Babywatcher, solskyddskläder, lite blöjor (köper mest där givetvis, men tar med en del – om inte annat så har jag gärna bättre kvalitet på nattblöjorna – de som fanns i Turkiet t.ex var betydligt sämre kvalitet än hemma). Bärbar DVD med filmer – oumbärligt. Myggnät till vagn/säng. Ofta finns det på hotellen, men inte alltid är vår erfarenhet så det tar vi alltid med. Paraplyvagn och bärstol – vi vill inte vara helt bundna vid vagnanvändning. Solskyddsfilt, solskyddsskärm till vagnen. Vad gäller kläder tar vi med en del, men jag tror att mycket finns att köpa billigt också – hon har ju en annan storlek när vi åker än hon hade i somras, och kommer ha ännu en ny när det blir varmt i Sverige igen. Att lämna saker på tvätt i Thailand är också ursmidigt, så man behöver inte en uppsjö av kläder.

Denna länk gillade jag förresten. För övrigt så lär jag återkomma med mer funderingar längre fram. 🙂