VAB-premiär

Med andra ord är det VAB-premiär här idag. Vid 11 fick jag ett samtal från dagis som rapporterade om röda utslag på Stellas mage och rygg. Då de inte visste vad det var och de har några barn som snart ska bli syskon – med andra ord höggravida och snart nyfödingar som är lite känsligare i närmaste smittoriskkretsen- så var de inte helt nöjda med det. På uppmaning ringde jag sjukvårdsupplysningen. Helt klok blev jag väl inte utav det heller, men iallafall så kändes hemgång som ett säkrare alternativ. Imorgon vet vi om utslagen var första steget till vattkoppor (en teori), scharlakansfeber (en annan teori), eller nässelutslag (en tredje). Eller någon form av falskt alarm (en fjärde teori, enbart min egen. Kanske bör kallas förhoppning :-))

Det är iallafall skönt att vara hemma och för en gångs skull känna mig som en väldigt mogen och ansvarstagande förälder, som sätter mitt barn i första rummet och absolut inte vill riskera minsta smitta åt något annat barn.

Sen att jag redan efter en timme hemma är halvt uttråkad och sitter och funderar om Stella kommer sova klockan 14 så jag kan vara med på ett möte på telefon, det är väl en annan sak. Och har jag inte någon liten rapport att passa på att fila på medans hon roar sig med en dvd..?

😉