Helg på hemmaplan

Denna helg är den andra helgen sen vi kom hem från Thailand som vi är hemma. Så det är läge att njuta rejält!

Tyvärr blev väl inte fredagskvällen riktigt enligt varken förhoppningar eller plan. Jag ska inte skylla allt på prinsessan, men att hon var så trött redan vid 18 när vi var hos J&F på ett glas så hon inte orkade stå gjorde ju att vi trodde läggningen skulle bli en piece of kaka när vi kom hem vid 19. Så vi föräldrar (som inte bara är föräldrar utan ett gift par med behov av att prata och umgås själva) skulle få lite kvalitetstid på tu man hand. Yeah right.
Halv tio cirkus somnade hon efter mååååånga, långa försök med allt möjligt. Vi frågar oss HUR SJUTTON vi kunnat låta det gå såhär långt med hennes sovning? Bra, trygg sömn och somna själv är så givna välmåendefaktorer för alla i familjen. Hela nätter och bara välling på kvällen – aldrig på natt eller morgon – har vi ännu, men vaknar Stella rejälare i sin säng (dit vi burit över henne) på natten så vill hon till oss för att somna om. Förut hittade hon tryggheten och viljan att somna om själv.
Resor bättre.

Samtidigt njuter jag av att sova med henne nära och knarkar närhet jag med, så det är ju givet att jag (och H) är boven i dramat. Alltså, jag ger gärna henne natt-tryggheten särskilt nu i en period av mycket nytt för henne, och jag njuter gärna av mitt lilla barn så länge hon vill sova nära mig och kramas och pussas. Men det blir ju egoistiskt, för egentligen mår hon inte bäst av det. Att en 1½ -åring ibland verkar rädd inte bara för sin säng utan för att somna överhuvudtaget är inte rätt!

Vissa kvällar somnar hon lätt och bra, så det är inte så att allt är helt uppåt väggarna eller slitsamt. Livet med barn för oss känns fortfarande enkelt. Men kvällar som igår så vet vi att vi verkligen gör oss en björntjänst när vi inte jobbar aktivt för bra sömn, som vi gjort så många gånger förr.

Nu väntar två helger av resor igen. En helg i Borlänge och helgen därpå ska vi ha vår första resa utan Stella då vi åker till italienska alperna över helgen. Så det är inte riktigt läge för några insatser. Men sen. Skoja att jag kommer vara taggad!

Gårdagskvällen? Smått kall mat, vatten till (i ren irritation), myskläder på, inte ett värmeljus så lång ögat nådde och godnatt halv 11. Men vi är ju iallafall pigga och utvilade idag… 😉