Med minnen från Courmayeur – en pärla i italienska alperna

Inlägget innehåller reklamlänkar.

Idag tittar jag ut på en blå himmel, och Stella hade för första gången någonsin (!) på sig annat än overall till dagis. Nu vid lunch visar termometern på +9 och det är ju ljuvligt. Våren är här på riktigt, tjoho!

Mitt i detta tänker jag på fina saker med vintern. Skidor! Inte minst tänker jag på vår ljuvliga resa till italienska pärlan Courmayeur, där vi spenderade långweekend och hade magiska dagar. Vilken underbar helg det var!

Courmayeur – en lyxig by bland stora berg

Courmayeur är en fantastiskt härlig by som ligger på södra sidan av Mont Blanc, runt 20 minuter från Chamonix. Känslan i byn är lyxig och pisterna är välpreparerade och perfekta för de lite glassiga åkaren – samtidigt som bergen är stora och man ser många som ger sig ut för närbelägen offpist på orörda ytor. 

Här kan du läsa en artikel med mer tips om de bästa skidorterna i Italien.

Italiensk bonus – god mat i backar och by

En bra grej med just italienska alperna är ju den underbara maten. God pasta i backen, alpernas bästa pizza – missa framför allt inte vida kända Da Tunnel som är bäst i klassen, konstant gott kaffe, mängder med antipasto och gott rödvin. En resa till de italienska alperna innebär att inte behöva gå hungrig.

Vi körde en lugnare typ av After Ski på Roma i byn varje dag. Mysig känsla, och den dignande tilltuggsbuffén var en stor bonus efter en dag i pisterna.

Av en händelse hittade vi till en underbar creperia; Le Petit Bistro. Ett hål i väggen som innanför dörrarna bjöd på enorm gullighet och myskänsla, härlig personal och goda crepes. För att inte tala om tiramisun som med ljusår slog alla sådana jag någonsin smakat.

Skidåkningen under våra skiddagar i Courmayeur

Skidåkningen var helt i min smak, med carvvänliga backar. Dag 1 var fantastisk, och då såg vi också en hel del sol. Dag 2 snöade det och var dålig sikt – Courmayeur är känt för rejäla snödumpar – och då jag redan i början av dagen gjorde en praktvurpa efter att ena skidan löst ut i en vall fick jag en liten svacka. Men det var det härliga övervägde med råge, och lite extra stolt är mitt morgontrötta jag över att vi var allra först upp i morgonkabinen som går direkt från byn högt upp på berget.

Här hittar du ett annat inlägg om italienska alper och här har du min fulla kategori med skidåkning.