Konstig skitdag

Dagen började ju bra, med härligt väder och skön lunchrast osv.
Men sen.
Jag var glad igår kväll då jag kl 20.30 fick veta att jag inte behövde flyga till Köpenhamn som planerat (med 06.10-flighten). Idag var jag ännu gladare för det. Vidden av aska-molnen från den isländska vulkanen som har utbrott är ju enorma! Det är ju helt galet med helt avstängd flygtrafik i hela norra Europa – på obestämd framtid. Galet! Jag lider SÅ med alla personer som blivit drabbade. Sen är det ju inte bara det, utan transporter mm mm mm. Enorma konsekvenser!

Men inte bara det. I mikroperspektiv – dvs min egen lilla världs – avslutades inte kvällen så bra. Stella hängde med M hem som planerat, men vid halv 6 när jag just kommit halvvägs hem ringde det. Stella hade spytt hemma hos M. Stackars pappa F fick ta hand om det… Och innan jag hann dit hade hon kräkts hela 3 gånger till (inom loppet av 10 minuter ca) och när jag kom var hon blekgrå till färgen. Stackars liten. Och F… oj vilken insats han fått göra. Hjälte! M var inte heller helt hundra, så han hade helt klart en tuff uppgift!

Under kvällen har Stella försökt kräkas några gånger till men haft för lite i magen (stackaren!) och mått allmänt kass. Varm som en kamin. Hon somnade som en stock halv 7, men har vaknat och gråtit till ett par gånger sedan dess. Kräkits en gång också ja. Härliga tider.

Vi anade faktiskt oråd inatt då hon vaknade till en gång för första gången på över en månad. Men då hon inte var varm eller verkade sjuk så avfärdade vi det, även om vi tyckte det var konstigt – framför allt att hon grät. Med facit i hand förstår vi ju att hon säkert hade ont i magen.
Dagen på dagis idag hade dock varit som vanligt. Fast nu vet man ju aldrig exakt hur uppmärksamma de är…

Förutom flyginställningar och kräk har jag även fått ett riktigt trist besked som är jobbrelaterat (alltså inget allvarligt men allmänt tråkigt). Så från enorm energi efter rolig utbildning i veckan så känns saker lite småtunga.

Well well. Ny dag imorgon. Piggare Stella och tystnande vulkan hoppas vi på då. Och mindre politik i konsultbranschen. Vi säger så. Mirakel finns, sägs det ju? 🙂