Stella däckade för övrigt före 7 ikväll, helt slut. Inte konstigt, hon hade ju fullt upp med att hålla oss vakna inatt, nämligen.

Nädå. Jobbigast var det säkert för henne själv. Madrassen jag sov på (där H skulle ansluta när han något senare än jag lämnat lägerelden) knarrade just bredvid Stellas öra typ, så hon vaknade när jag la mig och var totalt missnöjd. Genomkissad blöja var anledningen och efter kläd- och blöjbyte var hon ännu surare. Vägrade somna i sin resesäng och ville sova bredvid mig – vilket jag förstår med tanke på att jag låg typ en centimeter ifrån henne. Så det blev så, och H fick ta soffan. Stella hade svårt att hitta någon riktigt bra position på luftmadrassen (alltså sån bamsestor dubbelvariant som är ur-bekväm för vuxna men kanske lite småbökig för småbarn) och vaknade till konstant och smågnällde. Hon sov dock till 07.15 vilket är okej, men vi var slitna värre då, jag och H.
Vilken underbar man jag har förresten, som värnade om sin något slitna, och ofta väldigt uppoffrande, gravida fru och tog första vakenpasset. Ute i trädgården dessutom, så jag skulle kunna sova vidare utan att bli störd. Men, varför skulle han inte förresten, det är ju inte jag som har ansvar för vårt barn och han som ”hjälper till”…
Och… när man väljer att lägga sig (även om det nu slutade med samtidigt igår) är ju upp till en själv. Om man försöker vara klok och lägga sig några timmar tidigare, så behöver väl inte det innebära att man då ”förtjänar” att gå upp samma antalet timmar tidigare än den andre dagen efter. Hm. Den ekvationen blir ju liksom en loose-loose för den som är klok nog att gå och lägga sig.
(Fast alltså, visst ”bjuder vi” oftast den andre på det när så är fallet, men det handlar ju om att vi försöker vara rättvisa och det man ger är också det man får. Den inställningen är förmodligen också anledningen till att vi i princip aldrig tjafsar om sånt.)
Men iallafall, H fick ett par timmar till han också när vi bytte vid 9, så vi har iallafall ”fungerat” idag under dagen, men ser fram emot att däcka hååårt i sängen om… inte allt för många timmar. 🙂  Fast först – fotboll!