Härliga semestertider

Vi hänger i stugan, jag och Stella, mor(mor), mor(far) (som dock ofta kallas fajfajj, Stella blir lätt förvirrad av att kusinerna ropar det till honom), Ola och Erika och kusinerna. Det är värsta idyllen. De tre kusinerna leker hur bra som helst, vad gäller Stella har jag inte sett en enda tår orsakad av meningsskiljaktigheter. Inte från kusinerna heller, orsakat av något där Stella är inblandad iallafall. Helt otroligt. Däremot kommer några tårar då och då när Stella försöker göra som sina äldre kusiner men inte lyckas. Hon klättar upp på hinkar och trillar, försöker springa riktigt fort och snubblar, och ja sånt. Som jag vet exakt hur det känns, som den kusin-minsting jag var hela min uppväxt.

Dagarna rullar på, det matas kaniner dagarna i ända. Igår stod Stella och Nils och matade så intensivt så de båda ramlade in i buren när nätet gick vika för att de lutade sig för mycket. De båda grät av rädsla när de på mage tittade upp på tre nyfikna kaniner näsa mot näsa. Mor(mor) som var den som var där fick fullt sjå att trösta två barn och hindra tre kaniner från att smita genom den vidöppna buren…

Det springs på gården, spelas fotboll, jagas katter, hoppas studsmatta, badas, fiskas, spikas osv osv osv.
Vårt stadsbarn som första dagarna var bekymrad för varje litet grässtrå som hamnade mellan tårna knallar nu omkring barfota överallt utan att bry sig. Det går framåt, och bor nog en liten dalkulla någonstans i henne ändå. 🙂 

Idag åkte vi upp till min farmor och farfars gamla fäbod och kollade på djuren. En väldigt lyckad resa, Stella ropade ”Yippie! Yippie!” hela vägen dit. Fäboden är en ”levande fäbod” (från 16-1700-talet) så där traskar djuren fritt bland de urcharmiga husen. Stella gav knäckebröd åt får, lamm, grisar och getter, men var lite mer skeptisk mot de stora kossorna. ”Jääättestora! Nej klappa!”.

Imorgon lämnar kusinfamiljen, men jag och Stella hänger kvar. Det är ju så mysigt och lugnt. Det enda vi saknar är dock H. Och det inte så lite. Semester i all ära, men semester själva suger ändå i jämförelse.

Nu är det dags att sova. Undrar vad vi ska göra imorgon. Bada och mata kaniner, kanske.

Tyvärr är uppkopplingen långsammare än långsammast, så bilder dröjer lite.