Orangeriet, Kungsholmen

Jag såg att Melkers nya ställe, Orangeriet, sågades på Allt Om Stockholm.

Främst pga riktigt risig service.

Jag kan bara hålla med.

För två veckor sedan när det var dags för träna-middag-tjejkväll (återkommande event varannan vecka) så hade vi siktat in oss på just Orangeriet. Man kunde inte boka bord men en chansning skulle vi göra.

Vi kom dit. Haffade en hovmästare som slött informerade att det bästa var att ta en drink i baren och spana efter bord. Vi ville inte ha drink, vi var nytränade och rejält hungriga. Vi är lite underbemannade, upplyste han. Så vi tolkade honom som att det var huggsexa om borden. Inga konstigheter, med tanke på ”café”-konceptet.

Vi lyckades hitta ett bra bord. Som vi själva fick torka av med en servett, för det var inte gjort sedan gästerna innan.

Försökte få kontakt med en servitris flera gånger. Inget resultat. Gick själva och tog några menyer från ett bord. Försökte åter få kontakt med någon i personalen. Inget resultat. Gick iväg och haffade en servitris och frågade om vi skulle beställa i baren eller vid bordet. Fick till svar ”Alltså, just nu tar vi inga matbeställningar. Vi har en liten paus på det”. Vi förstod ingenting, och hon försökte jäkta vidare. Jag höll dock kvar hennes uppmärksamhet och frågade vad hon menade – kunde vi inte få mat? Och då sa hon att det kunde ta lååååång tid att få mat, så just nu tog de inga matbeställningar alls. ”Ta en drink”, var hennes råd.

Eh, vi var på ett ställe som vill bli uppskattade inte bara för sina drycker utan även för sin mat. Orangeriet är kanske inte huvudsakligen en restaurang, med väl en bar/café med stort fokus på god mat – som också är prisad därefter. Sorry, men (enbart) en drink var inte vår plan just då – och nog sjutton borde man kunna få lite mat då, kan tyckas. Upplägg för personal mm borde vara anpassat därefter.

Det här var alltså klockan 19.00. Mitt i mat-tid. En onsdag med skönt väder, tillräckligt varm för att sitta ute, som gjort för en kväll på ett ställe som mysiga Orangeriet.

Så vi gjorde det enda rätta – lämnade bordet och gick därifrån.

Så jag förstår exakt vad man pratar om i Aftonbladets recension. Underbemannade? Kan inte ta matbeställningar? Det låter helt sjukt på en sån krog. Jag hoppas på bättring, för stället som sådant är riktigt mysigt.