Julmarknad i Winterviken

Perfekt dag för julmarknad – första advent, massa snö och allmänt mysig inramning.

H i solgasset. Eller med fortsatta sviter från ögonoperation kanske. 🙂
Det var iallafall otroligt skönt med en ordentlig promenad, efter ett par slöa veckor. Jag mår så mycket bättre när det finns tid och möjlighet för lite motion!

Vinterviken är SÅ nice! God mat och bakverk, otroligt fin byggnad.
Jag käkade en riktigt god pasta, som de glatt gjorde i barnportionsstorlek – det gillas. Jag får inte plats med så mycket längre – men däremot finns behov att äta lite oftare. Varit lite si och så med det under helgen dock. H åt en fiskgryta som var riktigt bra, och Stella valde en apelsin, smart tjej! 🙂

Julmarknaden var på övervåningen. Inte jättemycket, men en del fina grejer från bl.a Yorrik, favoritsaker.se mm. Vi var utan shoppingsug idag dock.

Stella tyckte bäst om sagostunden med författaren Stina Wirsén, och bänkade sig engagerat längst fram. Hon berättade glatt för henne att de hade en bok på dagis mm mm, ingen reserverad liten tjej där inte. 🙂

  1. Nu blir jag ju lite nyfiken på hur det funkar med Bee’n i den här snön som ligger nu?
    Tar det emot något eller är det bara rak väg framåt?

    1. Värsta off-pist-vagnen… 😉 …icke.
      Nej, den är inte gjord för det här underlaget. Iallafall inte när det är hyfsat oplogade vägar som de vi gick igår (små cykelvägar som inte har högsta prio). Men den tog sig fram… som andra vagnar med små framhjul skulle jag säga. Varken sämre eller bättre. Hump och skump och ibland lite slirande, men funkade. Synd var att vi inte fattade hur man låste framhjulen, hade behövts. 🙂
      Så ingen skillnad mot Cam-en t.ex, utan den hade behövt vinterhjul den också för att funka bra..

      Men såklart saaaknade vi UJ’n, den enda som är grym i sånt där väglag! Och vi var på väg att ta den istället, men det kändes ändå så onödigt nu när hon vant sig av med den….
      Och oavsett så trivdes Stella som vanligt i Been, hon gillar den verkligen, och hon somnade t.o.m.

      Nu är mina funderingar mer – Hur sjutton funkar åkbräda i det där underlaget?! Hmmmm

      1. Jag tänkte faktiskt på åkbräda just idag när jag fick stressa hem (long story) på förmiddagen och mötte en mamma som kom med en UJ Swift i snön. Åkbrädan fastnade och slirade (så mycket det går, den sitter ju ändå ”fast”), men fram kom hon såklart även om det såg riktigt tungt ut.

        Min fundering var mest att det måste vara sjukt obekvämt att skjuta en vagn med en lång tjej på en ståbräda när dessutom vagnföraren har långa ben som lätt slår i brädan om man inte går böjd.
        Nu är ju jag kort, men jag tänkte faktiskt på dig.. 😉

        Annars håller jag med dig – trehjulingar är grymma, även om vår S3a hade ett definitivt minus eftersom det är fjädring på framhjulet och det därför gärna ”böjde” sig när det stötte på motstånd.

      2. Ja men verkligen pest eller kolera.
        Vi sa det i helgen att shit, alternativet är ju en pansarvagn till syskonvagn (även om de är hyfsat smidiga UJ-varianterna), och det känns ju INTE aktuellt..!
        Näe.. man kommer nog få sin motion… vare sig man är ute efter den eller inte. 🙂

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *