Reseryggsäck

Vi kommer nog åka med ryggsäck på vinterns långresa, som alltid. När vi åkt själva (och senast till Thailand med Stella) så har vi utan problem klarat oss på en 55-liters ryggsäck (Haglöfs Lady) och en 65-liters (Haglöfs resevariant, brukar kallas ”interrailsäck” då den är mer som en resväska). Med två barn, tre månader och inte minst i osäkrare/mer varierat väder (i NZ lär både varmt och regntätt behövas) så lär betydligt mer behövas. Planen är att låta Stella ha min älskade 55-litrare som inte kan lämnas hemma under några omständigheter, eftersom hon har egen biljett och således får ta packning. Sen tar vi med resesäcken på 65 och köper en ny monsterstor. Det finns upp emot 130 liter, men det känns lite väl stort. Runt 100 borde räcka. Märkesvarianterna (Haglöfs, Bergans, North Face, Lundhags mm) är dock verkligen superdyra och en sådan landar runt 3000:-.
Jag sökte lite ikväll och hittade hos Friluftsvaror.se denna som var väldigt billig och säkert kan duga. Den heter Visent Galaxy och är en interrail-säck på 70+25 liter. 885:- är ju verkligen hur billigt som helst.


Kvaliteten är säkert inte som på märkesvarianterna, men det bör ändå duga till ändamålet. Alternativet är väl att hitta något på Blocket. Eller att packa temporärt och handla billigt i Hong Kong. Eller sitter ni inne på andra bra tips?
Vi får se, vi har lite tid på oss för just denna fråga… vilket dock inte gör den mindre rolig, jag kan verkligen gå igång på prylar med fiffiga funktioner.