Midsommaraftonskväll

Vi fortsatte efter femkampen (som när vi gick in stod oavgjort efter 6 grenar) med att gå in och börja fixa käk. God mat är väl det viktigaste på midsommar – som alla helger? Det tycker iallafall vi. 🙂

Vi har hittat grymmaste kexen på Ica Kvantum i Liljeholmen, så galet goda till ost. ”Toast for cheese” från The Fine Cheese Co.

Med dem i botten gjorde vi snittar med chevre, päron och valnötter. Rullar av lax med pepparotsröra är också en riktig favorit. Lite champagne passar ju fint till det, snittar och champagne är en fin start på en god middag.


Sen blev det givetvis grillat – lilla klotgrillen fick tas ut på torget för att grilla schysst entrecote för oss köttätare och fantastisk salmalax åt fiskveggon i sällskapet.
Sparris med parmesan och pinjenötter, rostad färskpotatis med rosmarin och vitlök samt en sallad med vattenmelon och feta ackompanjerade ihop med en fetaost-kalamataoliv-röra och två färdiga såser från Erik Lallerstedt – bea och pepparsås.

Efterrätten var en annan höjdare – jordgubbs- och rabarberkompott med kardemumma och vaniljstång. Till det en gudomlig röra av turkisk yoghurt och vit choklad. Jag gillar inte vit choklad egentligen, men i kombination med yoghurten blir den inte alls lika söt utan smaken blir bara så otroligt god. Så god så vi ställde fram bunken på bordet och åt direkt ur med våra skedar. Fancy. 🙂

Vi avslutade inte kvällen hungriga, men surrade på och hade supertrevligt fram emot ettsnåret.

En som sagt något otraditionell midsommar i stan, med traditionella inslag. Hur trevligt som helst!