Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

Thailandsplaner vintern 11/12 #1

Oceanien & Asien, nov-dec-jan 2011/2012
********************************************************************************************

Vi anländer Thailand och Bangkok den 25 december. Eftersom vi åker med barn och det är absolut högsäsong, så planerar vi resan och de olika boenden hemifrån. Hellre ha en plan och ändra den på plats.
Under några regniga kvällar nu på semestern har vi surfat, läst och funderat.
Såhär har vi tänkt i nuläget, men ändringar kan ske. Kanske någon läsare sitter på tips?

Vi anländer Bangkok sent den 25e, och stannar över natten för att den 26e ta ett nattåg söderut till Hat Yai. Nattåg i Tahiland har vi åkt och uppskattat många gånger, både i andra och förstaklass. Den här gången blir det givetvis förstaklasskupé.
Från Hat Yai tar vi oss via Pak Burra till Koh Lipe.

Anhalt 1 – Koh Lipe
Vi har aldrig varit på Lipe, men hört mycket bra om ön, så hit vill vi verkligen. Jag tror att det är lugnt men ändå rätt mycket folk, vilket vi kommer uppskatta inledningsvis i Thailand. Vi stannar över nyår, 27 dec – 3 januari. Boende ännu oklart, tips?

Från Lipe finns några öar på väg mot Koh Lanta, så några östopp känns lagom.

Anhalt 2 – Koh Bulon
Detta verkar vara en paradisö, lugn och vacker, tre dagar ska vi nog kunna trivas. Från 3 – 6 januari bor vi på Pansand Resort för 1800 baht per natt i ett Libong house, då rekommenderade Lidi house-typen tyvärr redan var fullbokat.

Anhalt 3 – Koh Mook
Denna ö ska också vara fin, så att bo här 6 – 9 januari är vår plan. Googla boende näst på tur.

Den 9e åker vi vidare till Koh Lanta, där vi får resesällskap hemifrån, yippie!

Anhalt 4 – Koh Lanta /Klong Dao
Vi älskar Koh Lanta, så är det bara. Ja, det är mycket folk och mycket svenskar framför allt. Men det är charmigt, härlig genuin thaikänsla ändå. Lite mer drag, enormt barnvänligt. Mysigt, härligt, ja bara bra helt enkelt. Så här landar vi i två veckor medan vi har sällskap, 9 – 23 januari. Bor gör vi i bungalows på Noble House.

Sen återstår en vecka, innan vi natten den 31a flyger hemåt efter våra tre månader på resande fot.

Anhalt 5 – ???

Vi flyger hem från Bangkok, och vi är sugna att avsluta på Koh Chang (med de härliga öarna söder om, t.ex Koh Muk) 23 – 31 jan. Vi har aldrig varit där, men är nyfikna på den delen, och den andra typ av vegetation som är där jämfört med övriga öar i landet. Sen ligger det ju nära Bangkok, och vore smidigt därav.
Problemet är bara att det inte är helt enkelt att komma dit smidigt från södra delarna – man behöver passera Bangkok verkar det som (fast jag ska googla mer, kanske finns båt från östkusten!?).


Koh Bulon

Följ mig!

Mer läsning...
roadtrip i Skottland med tåg podcast
Roadtrip i Skottland – en drömresa med bil och tåg i podcast