Packning pågår

Nu har vi avancerat från att plocka ur garderober till att plocka fram kläder som ska med. Svårt att avgöra hur mycket som behövs. Vi vill ju inte ha mer med än som behövs, utan att för den sakens skull snåla onödigt mycket. Sen kommer man ju säkert handla en del, men att behöva börja med det är inget vi har lust med.

För Stellas del så funkar ju såklart samma kläder som i somras, så mycket hinner inte hända på några månader. Max har ju däremot avancerat från storlek 74 i somras till 80 nu, och han nosar garanterat på 86 innan vi åker hem – så det är ingen mening att ta med de 74-kläder han har även om de passar fortfarande.

Jag köpte en del till båda på sommarens slutrea.

Till Stella blev t.ex det en riktigt backpackig skjorta för 49:- istället för 249:-, och ett par haremsbrallor för 29:- istället för 149:-, båda från Zara. Skönt med en luftig och tunn skjorta, det saknar jag åt Max.

Max fick bland annat ett par snyggshorts för 39:- istället för 199:- från Zara, ett par turkosa shorts för 30:- istället för 129:- samt t-shirt för typ samma, från Lindex.

Lite av det nya alltså och lite mer finns, men i övrigt blandar vi och ger. Det kommer inte vara fokus på posh barn den här resan direkt. Knappt hela och rena heller. Vi nöjer oss med glada och lagom tjockt klädda. 😉

Vad gäller väskor planerar vi att ha en riktigt stor väska, typ 85 liter eller så. Det har vi ingen ännu, men har tänkt köpa i Hong Kong (åker ev över till Kina). En 65-liters välanvänd reserygga på det. Sen hade vi tänkt min älskade trotjänare på 55 liter (som bl.a rymde all min packning under 5 månader i Sydostasien när jag backpackade själv för 11 år sen) åt Stella men den blir för stor att ta utöver en annan tror vi, eftersom vi kommer få bära den också. Så det får nog bli en lite mindre istället, vi har en 30-liters någonstans i gömmorna som nog får följa om inte de redan nämnda två räcker. Och en mindre som handbagage på det. Två vagnar (UJ Swift + Chicco Liteway), bärstol och ergon. Travel light?! Inte dragit det till sin spets direkt, även om vi har ambitionen. 😉
Ergon tar ju dock inte alls mycket plats, och bärstolen spänns såklart på en av de ordentliga ryggorna.  

Så ser planen ut. Exekveras inom de närmaste dagarna. 🙂