Kväll i Discovery Bay, Hong Kong

Vi har alltså valt att bo lite utanför Hong Kong, i Discovery Bay. Det är lite ‘gated community’ över det här stället. Ingen biltrafik är tillåten, bara lokalbussar och i övrigt är det golfbil som gäller för transport. Lugnt är bara förnamnet.

Det märks också att det är många inflyttade som bor här, alltså sådana där någon i familjen är här och jobbar en längre period. Det är lekparker överallt och där hänger hemmamammorna och nannys med europeiska barn.
Verkligen super att bo här nu med barnen, så vi kan välja hur mycket stim som orkas med.

Torget (“the plaza”) är knutpunkten i DB. Här finns lite affärer och många restauranger. Och en liten buss-biljettkur… som lyckligtvis tagit hand om en på flygbussen kvarglömd väska som orsakade lite trist stämning i det här sällskapet under en stund igår. Det tackar vi för. 😉


Och så torget ner mot hamnen där färjorna in till Hong Kong går med täta avgångar.

Igår gick vi ner till strandpromenaden. Kort men grymt nice med restauranger med
loungekänsla.
Så himla fint!

Discovery Bay, Hong Kong
Vi slog oss ner på ett av alla västerländska ställen (ja, för kinesiska ställen är det dåligt av här) och käkade. Vid 20 somnade båda barnen i sina vagnar och vi fick total semesterkänsla och njöt lite extra. Så jäkla charmigt att sitta i värmen med vacker utsikt och ha två skönt sovande barn i vagnarna.


Väl hemma (ett par minuters promenad ifrån torget bara) efter lite handling vaknade båda så det var ju mindre charmigt 😉
Inte förrän vid midnatt typ sov båda till min och H’s stora förtret (supertrötta, trots att tiden då är eftermiddag svensk tid). Vi får väl se halva tidsomställningen gjord iochmed det dock. Hur smärtfritt som helst ska det väl inte gå.

Stella vaknade sedan vid 06.30 i den obekväma bäddsoffa jag och hon huserat i inatt. Lika bra för tidsomställningen – nu kan hon komma in i lokal tid och somna rätt ikväll. H och Max sover ännu och får på sig till 8 typ. Vi myser i sängen så länge och samlar kraft inför lång dag i Hong Kong, dit vi tar en förmiddagsfärja idag.

Följ mig!

Mer läsning...
Hälsning från stranden i Paleochora, Kreta