Har pa Yasawa Island ar wifi bara att glomma. Mobiltackning overhuvudtaget likasa. Det finns en langsam dator pa kontoret som man kan surfa fran, dyrt som attan, och den ska serva hela resorten. Sa darav totalstiltje fran mig, jag har inte haft koll pa nagonting sedan vi lamnade Auckland.

Men iallafall. Det ar paradiset vi hamnat i. Fiji, Yasawa Islands, Yawa Island, Octopus Resort.

Det ar galet vackert. I bakgrunden har vi hoga berg med tat skog och palmer. Sanden ar kritvit, med en del uppspolade koraller. Palmerna vajar mot havet sadar som man bara ser i resekataloger. Vagorna brusar latt, och ar allt som hors ihop med en latt bris. Det ar tropisk varme – men inte hetta – och det ar sa behagligt. Helt underbart.
Resorten ar helt perfekt, det ar familjart och trevligt och publiken ar blandat fran backpackers till (nagra fa) familjier till kara par. Det ar forsta gangen vi har forbetald mat (inte all inclusive men har lagas samma mat till alla) och det har varit sa otroligt gott och frascht. Resorten kraver mer cred, for de gor gott. Anvander sa gott det gar ravaror fran de lokala odlarna pa on, och har en massa hjalpprojekt. T.ex skjutsar de skolbarnen med bat till skolan, sa sent som for ett ar sedan fick barnen ga – 5 timmar enkel vag. Sa resorten har ett valdigt fint utbyte med byn pa on, och turisterna har tas dit ett par ganger i veckan om man vill. I eftermiddag planerar vi ett besok i byn. Kul att se mer av Fiji an resort anda.

Mest hanger vi i poolen, som ligger sa vackert mot havet och med palmer runt om, och skona hela baddar runtom. Stella ar mer i den an ovanfor vattenytan och vi imponeras av att hon helt sjalv simmar omkring (med puffar) gar upp och hoppar i med fart fran kanten och ar helt obrydd i hur hon landar. Som en fisk! Hon har varit lite petig med huvudet under vatten innan, men ett cyklop ar nog det som gjort biffen. Igar borjade hon dyka och idag lar det bli mer traning.
Max rojer omkring och trivs i varmen (som han sover extra lange i, vilket vi ar tacksamma for).

Rakt utanfor stranden ar det koraller och grym snorkling. Sjalv ska jag nog anmala mig till ett dyk imorgon, det var 10 ar sedan det dar padi-certifikatet anvandes sa det ar val hog tid och ratt stalle 😉

Det finns sa mycket jag ville skriva om hur grymt vi har det och hur vackert det ar, men orden racker inte till for att beskriva. Inte bilder heller. Och nu kallar familjen, dags for dagens forsta bad, klockan ar ju anda 09 redan. 🙂

Forvanta er inga fler rapporter harifran… Jag har battre saker for mig nu nar jag inte kan gora det on the fly 😉

Följ mig!

Mer läsning...
Bohuslän barn sverige
Smögen; en utflykt till Hållö