Kunde inte låta bli rubriken, hur otäckt det än låter 😉

Igår kväll följde vi nämligen upp härliga dagen med en överlägsen middag.

Stället i Darling Harbour som vi tog en öl på första dagen var nämligen ett brasilianskt stekhus. Det innebär köttbuffé, all you can eat. Kött som kommer till bordet och skärs upp där. H ääääälskar kött så han var övertygad om att vi bara måste gå dit för middag. Och, 350 SEK för en sådan middag får ändå ses som prisvärt i en så galet dyr stad som Sydney visat sig vara.

Så igår rullade vi alltså dit. Och när vi kom fram vid halv 8 kunde vi konstatera att inte bara Max somnat i vagnen under vår 10-minuters promenad dit utan även Stella. Wow! Middag med två sovande barn, sweet! Och dessutom utomhus (varmt och härligt) och således med mindre störande ljud för dem.

Sen följde maten. Och jeez vad bra det var. Det kan låta lite ofräscht med kött som fortsätter komma så länge man visar grönt ljus med en flagga på bordet (det har jag själv tänkt när kollegor beskrivit sina brasse-stekhus-upplevelser i USA), men det var det verkligen inte.
Tillbehör fanns ett tio-femtontal och man fick välja helt fritt – hur mycket man ville. Suverän tomatsalsa, god ruccolasallad med rödbetor och ädelost, tomat och palmhjärtssallad med vit balsamico och fetaost var de vi gick igång på mest,men allt var grymt gott.
Och så köttet. 24 (!) olika sorter. Ät lite av varje för ingen är värd att missa, sa de. Så det gjorde vi. Lamm på olika vis, biff, oxe mm mm mm. Och så lite annat gott på det, som scampi, halloumi mm.
Ärligt talat det bästa kött jag någonsin ätit och H var i himmelriket. 🙂
Gott lokalt shiraz blend till det. Och sovande barn som sagt. Härlig stämning, mysig utsikt.
En riktig femplusare, vårt julbord 🙂

 

20111221-105346.jpg

20111221-105358.jpg

20111221-105407.jpg

20111221-105416.jpg

20111221-105423.jpg

20111221-105430.jpg