Idag råder minst sagt dagen efter stämning på Koh Lipe. Visst beror det på att det var rejält galej på ön igår, men att vädret är trist gör inte saken bättre. Det har varit grått och regnat hela dan. Inget monsunregn, utan ett konstant strilande, från duggregn till ösregn. På ett sätt rätt skönt med en dag som därmed blir otroligt lugn. Vi har sovit länge, lekt i restaurangen, käkat lunch länge, fikat på finkaffe-stället Elephant&Books, gjort ansiktsbehandling (jag), försökt lära Stella spela Uno, spelat fotbollsspel och ja, typ sånt.

Med kvällen innan då, jo den var kanon. Vi bestämde oss för att ta uppstyrda nyårsbuffen på resorten, även om vi egentligen inte alls gillar sånt där ”kollektivt”. Men det skulle vara bäst för barnen, resonerade vi, med mycket att se – fyrverkeri och dans och sådant – redan tidigare på kvällen, och vi ville inte heller flytta sovande barn genom de mest stimmiga ställena av stranden. Vår resort ligger i södra änden av stranden, där det är lugnare än just vid main street. Där var helt tjockt med folk igår.

Vi tänkte rätt. Maten var inte mycket värd, och underhållningen kunde vi vara utan men den roade speedade och glada barn.
Efter middagen gick vi ner till stranden och de fick skicka upp en rislampa, mäkta populärt. Den steg stabilt och gjorde de många många andra sällskap på himlen. Magiskt.
Vi tog plats på mattor i sanden på närmaste baren, och nöjda barn somnade utan ett knyst. Alla tre hade peltor-kåpor på sig och sov igenom alla fyrverkerier som konstant fyrades av över horisonten. Minst sagt härliga timmar. Thailand alltså… Stämningen går inte att hitta någon annanstans!

Fyrverkerier mot horisonten ja… Men även en hel del felriktade raketer också, likväl som rislampor som oroväckande sjönk mot alla longtail-båtar i bukten.
Strax före 12 och i väntan på de än mer rejäla smällarna tyckte vi således att det kändes säkrast att ta bort barn och vagnar från stranden, så vi övergav vårt a-läge för att kunna ställa barnen längre bak i restaurangen och själva kolla fyrverkerierna från strandkant.

Ett grymt skådespel. De kan det där med fyrverkerier, thailändarna.

Barnen var bara helt fantastiskt duktiga igår, alla tre sov från kväll tills vi gick hem strax före 1. Imponerande!

Vi är helnöjda med vårt firande, en lagom lugn kväll med fina vännerna. Och klart redo för 2012. Välkommen nya året!

20120102-083705.jpg

20120102-083720.jpg

20120102-083735.jpg