Trattorian, Kungsholmen

Nu börjar det verkligen bli sommar – trots väder. Utekväll på en måndag!

Anledningen idag var ett litet projektevent, fira av fint arbete under våren sådär inför sommaruppehållet. En riktigt trevlig kväll, så vad passade bättre än att testa en nyhet; Trattorian.

20120625-221234.jpg

Trattorian är namnet på Melker Anderssons krog som tidigare gick under namnet Kungsholmen, och som ligger på Norr Mälarstrand. Som namnet antyder så är det numera italienskt stuk som gäller i den före detta foodcourten. Och som alltid när Melker och hans kompanjoner gör något så är det tema rakt igenom. Det känns helt naturligt med korgar i taket, stora köttstycken över köket, utsmyckning i form av färska grejer som stora högar med lök,  mosaik och lampor och träd och omaka stolar och – you get it.

Förutom genomtänkt utsmyckning så är också maten alltid bra på Melkers ställen, tycker jag. På ett sätt enkelt – varför göra det svårare än det är, med schyssta rätter och riktigt bra råvaror kommer man långt, liksom. Italienskt är ju också bara så himla gott, det finns att välja på. På menyn hittar man såklart alla italienska klassiker och touchen är väl mest försvenskad, eller genomtänkt och bara… bra. Samtidigt som man inte satt med riktiga wow-känslor ändå. Men bra. Himla bra.

Vi inledde med att ta in ett gäng förrätter (antipasti) att dela på, som grillad scampi med avocado, tonfisktartar, carpaccio, caprese, omelett med kantareller. En salig blandning. Allt gott. Till varmrätt (secondi, vi hoppade primi, förstarätten som pastan utgör)  åt jag grillad kalvkotlett med massa kapris på (salt men god smak totalt) och så valde vi flera tillbehör som vi också delade på. Broccoli med citron och pinjenötter, sommarbönor med oliver, och stekta grönsaker. Fräscht. Inga sensationer, men bra.

Priset då, jo det kostar. Inte multum, men mer än på normalkrogarna får man ändå säga. Värt det, för en vällagad middag utan att sticka ut varken i extrem smak eller pris.

Jag hör på min recension ändå att jag inte låter lyrisk, men jag gillade det – både konceptet och maten. Det blir helt klart fler gånger på Trattorian,  även om det kanske inte kommer vara riktiga förstavalet när det vankas middag, eller vara ett ställe jag kommer längta tillbaks till massor.

20120625-221244.jpg

20120625-221248.jpg

20120625-221254.jpg

20120625-221259.jpg

Inga bilder på maten – att fota mat känns liksom inte helt hundra när man sitter med sin projektledare från kunden, haha. Inredningskorten tog jag snabbt med iphonen på väg ut. 🙂