Jag må älska det där med träning och hälsa – men god mat och dryck står ändå enormt långt upp på min lista. Så att ikväll vara bjuden på ett event med drinkblandning på schemat passade ju ypperligt!

Drambuie är en skotsk whiskey som är sötad med honung och kryddad med en hemlig blandning örter. Det ger en dryck som både kan vara god att dricka ren för den som gillar starkare dryck (inte jag) och den som vill blanda drinkar (jag, även om jag må vara en öltjej längst in i själen). Det senare är den extra bra för då den är lite söt, så man behöver inte hålla på med sockerlag. Smidigt och gott på en gång!

20130306-212927.jpg

Ett tjugotal bloggare och andra hade samlats på adressen Snickarbacken 7, i ett café-butik med samma namn. Och vilket fantastiskt ställe! En fantastisk lokal och med en skön blandning av butik, café med god mat och konst. Tips för den som är i centrala Stockholm – ett stenkast från Stureplan – som vill se något personligare än Espresso House.

20130306-213025.jpg

Vi bjöds på god mat i form av matiga snittar, så som minihamburgare, omelettrullader, räkcocktail, sesam och västerbottenost-inbakade oliver och chokladpraliner. Väldigt gott!

20130306-212945.jpg

Poängen med eventet var ju dock det där med Drambuie. Så vi fick smaka av både den enklare varianten och den som var lagrad i 15 år som var mer whiskeylik och sedan gå loss på alla fina ingredienser det dukats upp med. Under handledning skakade vi cosmopolitan (drambuie, vodka, tranbärsjuice), margharita (drambuie, tequila, grape) och kvällens vinnare – en fräsch blandning med drambuie, lite honung, färsk mynta och ingefärs-öl (som inte är en alkoholhaltig öl utan mer som stark läsk med ingefära – nomnom).

20130306-213002.jpg

Det var väldigt gott som sagt och kul att blanda i – och dricka ur (jaja vi hällde ut det mesta men ändå( en fin glasburk. Ett sådant exemplar fick vi med hem ihop med ingredienser för att kunna göra både några av de drinkar vi redan övat på och några övriga. Roligt!

20130306-213018.jpg

Jag hade väntat mig några ”bloggbekanta” på plats men kände inte igen någon – men däremot öppnade det ju nya dörrar som att träffa trevliga Annelie som driver fina bloggen Niehoffs. Kika in där för en blogg med fokus på livsnjutning – det gillar vi, eller hur!?

20130306-214914.jpg
Lite 50-talskänsla fixades på plats med attiraljer och fotografering med Polaroid. Snygga eller?

Tack för en mycket trevlig kväll Drambuie och PratPR!