En älskvärd Stockholmskväll

Jag älskar Stockholm så innerligt, och när det dyker upp en barnfri kväll vill jag njuta staden, så är det bara. Det finns inte på kartan att vi skulle sjunka ner hemma i soffan då. Sen när jag går där mitt i vimlet bara njuter jag.

Fascineras av ett fotoshoot på Hamngatan, människor i rörelse, en fantastisk himmel.

20131012-102302.jpg

20131012-102339.jpg

Jag betade såklart av favoritaffärerna och fick vissesrligen inte med mig något ut från Zara men fyllde en rejäl påse från COS, apropå Towe konstaterande i sitt härliga blogginlägg från vår torsdagskväll.

Sen träffade jag upp Henke och vi funderade lite vart vi skulle gå för spontanmiddag. Det är inte så lätt i Stockholm, vill man gå på bra ställen får man boka i god tid och det brukar vi således alltid göra – men med kort varsel blev det inte så. Vi tog sikte på Nosh & Chow som är en fantastiskt snygg restaurang på Norrlandsgatan. Det var första gången med mat där för mig, tidigare har jag bara after workat i den härliga baren. Vi hade tokflyt och fick ett grymt bra bord genom något som verkade vara ett sällskap som uteblev. Tack för den!

20131012-102358.jpg

Vi gick direkt på varmrätt och det blev långkok på dovhjort, en snygg kreation med ben (!) och potatis- och jordärtskockspuré i liten burk. Supergott! Egentligen såg fiskrätterna godast ut men vi ville åt det där mustiga rödvinet, för höstkänslans skull.

20131012-102421.jpg

Sen vankades fotboll så vi kastade oss snabbt från finrummet till motsatsen, en småsunkig engelsk pub på Kungsgatan – Galways. Viktigt VM-kval mot Österrike, hög stämning och stor öl. Alla rätt! Ett ytterst värdigt mellanspel på vår dejt.

20131012-102512.jpg

Sverige vann och vi kände oss ännu lyckligare, så vi pep in på Riche en sväng för att till sist avsluta på Taverna Brillo för en drink.

20131012-102449.jpg

Det kallar jag en helkväll av allra bästa slag. Härliga, underbara Stockholm med all skön energi och schyssta ställen!

Jag sänder stora tacksamhetstankar till mina svärföräldrar som så glatt tog med barnen till kusinerna och gjorde att vi kunde få en så härlig kväll – Tack! Nu åker vi med glädje och träffar upp dem allihopa och njuter en höstlördag i bästa sällskap på Djurgården tror jag bestämt.