Reseinspo: Saltsjöqvarn och Hamam på Sturebadet Marina Tower

Sturebadet är en ytterst klassisk inrättning i Stockholm – mitt i stan i Sturegallerian. En filial finns även i norrort, Haga, och nu har en tredje öppnats strax söder om söder eller snarare sydöst om staden, mot Nacka. Sturebadet Marina Tower ligger vid Saltsjöqvarn, en kvarts promenad från Slussen, ett par minuter därifrån med buss eller tio minuter med båt från Nybrokajen. Läget är inte långt från stan utan enkelt att besöka även för Stockholmsturisten, och det har också sina fördelar. En helt fantastisk utsikt är den främsta och att huset är från 1890 och just en gammal kvarn gör att det är hur häftigt som helst. Lugnt utanför, Stockholmskänsla bortom Drottninggatan och utsikten med saltsjön och Grönan känns klassisk. Nice!

Jag besökte Sturebadet Marina Tower ihop med ett gäng vänner för en hippa. Priset kändes helt okej och hade vi dessutom utnyttjat gymmet (som jag knappt hann kolla in i så kan inte säga mycket om det) hade det varit ännu bättre. Vi siktade in oss på spa-delen vilket som sagt är ett ”hamam”, den turkiska varianten av spa. I priset ingick skrubbvante och diverse krämer och så förstås en instruktion om hur en hamamritual går till. Vi körde hela racet med bastubad av olika sort, skrubbningar, kallt vatten och krämer och varmt vatten och – ja en sånt blandning ungefär. Givetvis nyttjade vi också poolen och bubbelpoolen såväl som vilstolarna runt dem där vi bland annat drack god smoothie som beställdes från receptionen.

20140225-225233.jpg

Betyget är verkligen bra – stället är fräscht och när vi var där (en lördagseftermiddag i januari) väldigt lugnt inte minst jämfört med Stockholms city-spas. Jag kan absolut tänka mig att gå dit igen. Då ska jag också kombinera med brunchen i hotellets nedre botten – det såg hur trevligt ut som helst, eller kanske en söndagsvariant med frukost först för paketpriset 800:-. Jag tror också att hotellet är grymt så det kan vara värt att kolla upp om man vill ha ett Stockholmsboende med det lilla extra.

Bild från Sturebadets hemsida.