Voltaire i PUB-huset

För ungefär ett halvår sedan öppnade Renee Voltaire (vars produkter  väl alla som läser denna blogg känner till?) en restaurang i PUB-huset med sin syster Lotta. Voltaire är namnet, och den ligger på ett sätt lite konstigt till nere i källaren just bredvid sportaffär, frisör och rulltrappa men det märker man inte för hela resturangen är hur härlig som helst. Den är förstås inte bara en restaurang, det vore fel att säga. Den har en sektion med deli, en juicebar och en tesalong och en säljer en hel massa matprodukter. Allt givetvis ekologiskt och noga urvalt.

Voltaire i PUB-huset

20140424-163720.jpg

Hyllorna är fyllda av läckerheter – detta är bara ett axplock. Think Global, Eat Local. Ja tack, gärna!

20140424-163726.jpg

Jag åt en sallad med rökt makrill (så magiskt gott) och black eye-bönor (och en alldeles för stor klick saffrans-aioli). 129:- är förstås en lyxig lunch men helt klart värt sitt pris.

20140424-163733.jpg

Max gillade också. De ekologiska pannkakorna med dito hallonsylt gick ner men egentligen är 59:- för en barnportion lite mastigt tycker jag, hur ekologiskt vetemjölet och äggen i dem än är.

20140424-163739.jpg
Jag tycker absolut att man ska besöka systrarna Voltaire i PUB-huset om man har vägarna förbi, där finns verkligen något för alla (hälsosamma) smaker. Se upp för lunchrusningen dock – vi var själva vid 11.15 men en kort stund senare ringlade kön sig lång.