En väldig svensk kväll?

När jag jobbade på lite mer fancy konsultbolag – sådana med stor representationsbudget – var det lätt att arrangera projektevent och dylikt. Allt blev ju bra när man kunde välja och vraka på inramning och mat osv. Nuförtiden är utmaningen lite större, så kreativiteten är tvingad att öka i samband med det. Fast, ibland finns ju också det bästa i det lilla och de indier som är här på långtidsuppdrag (många i flera år dvs) älskar när de får lära känna Sverige och svenskar och det kan jag ju iallafall ge med enkla medel. Det är nästan ett år sedan vi spelade kubb och grillade hemma hos oss och idag hade jag bjudit in till en “svennebanankväll” och beskrivit “svennebanan” som “a not very flattering word describing very Swedish swedes”. Det finns ju en grej som andas väldigt mycket svenne, och det är typiska fredagsmyset med i det närmaste obligatoriska tacosen. Valfri let’s dance eller annan smårisig underhållning eller så kanske Nintendo Wii åker fram för en omgång sportspel med barnen. Känns det igen? Nog känns det väldigt supersvennigt? Sticker inte ut direkt – men älskvärt förstås.

I mitt team hade ingen av indierna ätit tacos förut så visst passade tacobuffé utmärkt och de tyckte det var supergott. Inledde gjorde vi utomhus och försökte undvika regnet (också aningen svenskt va?) under några bouleomgångar, och före middagen körde vi också en teambuildinggrej med lego som var riktigt rolig. Avslutade kvällen gjorde vi med Nintendo Wii som sagt, och avgörandet i lagtävlingen som jag hade som upplägg under kvällen avgjordes med bowlingen. Riktigt roligt och bra inlevelse!

20140514-215812.jpg

Stordukning för 10+ personer på middag igen. Sista stora före flytten?!

Så med det summerar jag en kväll med nya insikter igen och känslan av att ha gjort något bra med små medel och jag känner mig nöjd när jag ser mig själv i spegeln ikväll. Nöjd att jag gett en form av kulturupplevelse och fått ta del av lite mer själv på samma gång. Kultur på hemmaplan. Tack fina jobbet för det.

20140514-215817.jpg

Följ mig!

Mer läsning...
höst stockholm
Miljonen, fjället och familjen