Vi har fortfarande utmaningar hemma vad gäller maten åt våra barn. Matstunderna kan ibland vara helt okej harmoniska men ofta är det högre ljudvolym än högst och protester och gnäll är vanligt förekommande. Tröttsamt är bara förnamnet.
Hos oss funkar det allra bäst när vi ställer fram maten så att alla får både får välja och lägga upp själva. Det är också det bästa sättet för mig att kunna äta en massa grönt och betydligt mindre (eller ingen) pasta utan att någon ska tänka att jag äter annorlunda. Ikväll blev maten så god, jag åt fantastiskt fin sparris, ångkokade grönsaker (sådan där fryst som man bara micrar i två minuter, det är smidigt att ha hemma) och supergod lax med pesto. ”Pasta-med-gott-i-mitten” (som färsk pasta benämns av våra barn) var det enda som landade på Stellas tallrik och till Max mage hittade endast laxen. Nåväl, det kan vara värre.
Annars är det att smyga i grönsaker som funkar bäst. Sådär som köttfärssås med rivna morötter. Vad gör man inte?
Apropå vitaminer så fick jag i förra veckan hem några juicenyheter från Godmorgon att testa. Deras ”green juicing” är en produkt som kommit med juicetrenden där i princip varje hälsosamt hem har en råsaftcentrifug och gör vitaminspäckade juicer av både frukt och grönsaker. Rödbetsjuicen var knallröd och när jag satt med mitt glas på balkongen en morgon i helgen slog det mig att det såg mer ut som ett glas vin. Det smakade lite som alkoholfritt rödvin också faktiskt. Lite för intensivt för mig. Juicen med morot, apelsin, äpple och pumpa föll mig mer i smaken. Fräsch och god!
50% grönt och 50% frukt i jucierna från Godmorgon.