Årets sommarhus!

Men tjoho! Nu är handpenningen till årets sommarhus inne och vi riktar åter igen in oss på en första semestervecka vid medelhavet. I år sliter vi oss från älskade Toscana och tar sikte på Grekland och Kreta. Woopwoop! Peppen!

Annat som är annorlunda mot våra två senaste år i Italien är att vi lämnar den charmiga gamla stenhusstilen och går modernare, vi lämnar landsbygd för att vara stadsnära (med utsikt över den såväl som havet och med bara någon kilometer ifrån hamn och strand), vi går från 5 till 4 familjer och vi tänker oss att inte ha bil utan just njuta hus, vidder och stad. Rethymnon, it is.

kreta-hus2

Sen satt jag just och försökte göra flygbokningen men lyckades inte få igenom den av någon anledning. Jag hade dock bara gjort försök på att köpa enkelbiljett.. för jag har vissa funderingar jag ska försöka få med min man på. Det lär bli närmare omöjligt men jag tänker göra ett försök.

Har du varit på Kreta? Har du några tips?

Själv har jag inte varit där sedan jag var tonåring. Däremot var jag på Kos för ett par år sedan men det var i jobbsyfte så särskilt mycket Grekland fick jag inte.

 1. Hela min släkt typ är i Rethymnon varje år. Ska be mina kusiner som är i vår generation skriva ihop lite tips. Och om ni ngn gång vill hyra hus i Florida så kan jag varmt rekommendera de vi hyrde av. Vårt hus var helt fantastiskt, allt och lite till ingick och kontakten var suverän!

 2. Åh, Kreta som är så härligt!
  Vi bilade runt på Kreta i två veckor 2007, och det var helt fantastiskt! Det finns så mycket att se! Knossos är ju självskrivet och där bör man vara en hel dag för att verkligen kunna se allting, Samariaravinen var fantastisk (och skitjobbig) att vandra i (men inte särskilt barnvänlig). Den kalla ölen på stranden och det avsvalkande doppet i Medelhavet efter en hel dags vandring i solgass, sitter starkt i minnet!
  Matala med dess grottor var en upplevelse, och missa inte heller söderhavsliknande stranden Elafonisi med sina blå laguner (men var där tidigt, för sedan kommer turistbussarna..).
  Eko-byn Milia var också en upplevelse att se, och bilfärden dit gick gupp och ned för storslagna berg.
  Nu skall ni inte vara där så länge, men jag tycker det kan vara värt att hyra bil åtminstone en dag. Landskapet på Kreta är helt otroligt och värt att upplevas! Inåt landet är det relativt “oturistigt” och väldigt charmigt. Minns när vi stannade i en liten bergsby för lunch, och frågade en gammal dam om menyn. Hon vinkade fram oss till ett bord där vi fick sitta med varsitt glas ljummet vatten medan hon pep iväg fort som attan. Efter tjugo minuter när vi började undra vart hon tagit vägen, kom hon ut från det lilla spartanska uteköket med en stor bricka full med maträtter. Det var “menyn”! Sedan fick vi snällt peka på det vi ville ha, sedan försvann hon igen för att laga mer mat. 🙂 Vi vet än idag inte vad det var för något vi åt, men gott var det! 😉

  Kram!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
Karibienkryssningens första dagar (till havs)