Restaurang Stockholm; Kitchen and Table

I O’learys gamla lokaler i korsningen Kungsholmsgatan och Scheelegatan på Kungsholmen i Stockholm ligger en nyöppnad restaurang; Kitchen and Table. Det är vår svenska New York-kändiskock (får man väl säga att han är?) Marcus Samuelsson som ligger bakom det han kallar ett “nytt restaurangkoncept” och han har öppnat krogar med samma namn i flera städer i Sverige och Norge. Multikulturellt, cross-over, snyggt, stimmigt, socialt och spännande välsmakande känns som ord han vill att vi ska förknippa med Kitchen & Table.

Det börjar helt klart mer inbjudande än föregångaren i lokalen redan utifrån sett, och även inne är det hur snyggt som helst och minst sagt trivsamt. Jag gillade verkligen stilen och känslan på Kitchen and Table!

kitchen & table

kitchen & table

IMG_9052.JPG

Då vi var så många (10 pers) så var det förbeställning från lite mer begränsad meny som gällde. Så tyvärr var det inte läge att i fredags välja bland alla spännande rätter (det låter verkligen sjukt gott från menyn och trots det inte alls överprisat) utan vi körde en klassiker med lite varierat grillat kött med olika tillbehör.

IMG_9056.JPG

På de gemensamma grilltallrikarna fick vi in rejält mycket mat, och kombinationer såväl som smaker var utmärkta. Kyckling, entrecote och flankstek levererade bra relaterat pris (ca 280 kr per person).

IMG_9059.JPG

Som tillbehör fick vi klassiska amerikanska sådana med hemmagjorda pommes samt ceasarsallad. Dessutom förstås flera såser. Riktigt gott!

Så ja – man har lyckats rätt bra… men det är tyvärr inte det intrycket som hänger kvar mest efter besöket. Vi fick nämligen service som var direkt underkänd. Trevliga, ja, men det tog på tok för lång tid. För det är inte okej att behöva gå och beställa vårt vin hos servis som står och pratar med varandra vid baren (när vi väntat på att någon ska ta upp vår första dryckesbeställning i +10 minuter). Det är inte okej att beställa ett sånt här koncept men ta helt slut på alla tillbehör utan att någon ens ser det eller erbjuder sig att fylla på. Det var gott om mat men när det till exempel är feldimensionerat på sås så måste det uppmärksammas. Vi satt sedan nästan alla med tomma glas när tallrikar plockades bort men fick inte ens frågan om vi vill ha något mer att dricka – och till slut fick vi åter igen ta saken i egna händer och gå och leta upp någon i servisen för att beställa en ytterligare flaska vin. Inte ok!

Kitchen & Table har absolut förutsättningarna att bli långvariga på Kungsholmen, som en bättre och riktigt trevlig kvarterskrog men stockholmarna är medvetna och kommer inte köpa så dålig service som vi upplevde i fredags (och som jag hört att fler tyckt tidigare) så den behöver verkligen trimmas in en aning.

Följ mig!

Mer läsning...
folkparken stockholm restaurang-21
Folkparken, Stockholm – restaurang och beyond