Reseinspo: Bloggutmaningen 10 resebilder

För ett par veckor sedan snurrade ett roligt tema runt bland resebloggarna (se t.ex hos Resfredag-Annika, Dryden, och Fantasiresor) och nu har jag släppt den starkaste prestationsångesten och viljan till perfekt och bjuder på några bilder som jag kommer att tänka på spontant inom varje kategori. Har du gjort utmaningen? Kommentera gärna!

1. Flygplansvingen

20140109-184504.jpg

Vi hade gjort en månad i Istanbul, Jordanien, Dubai, Sri lanka och så slutligen ett kort stopp i spännande ökenstaden Doha. Sedan flög vi hem med Qatar airways och vinkade hejdå till öknen, den fantastiska mellanöstern (med sina många områden som upplever en sådan kris idag – sorgen!) och här från planet – Qatar och Doha.

2. En misslyckad bild som blev bra

IMG_6387

På Royal Carribeans flaggskep “Oasis of the seas” var galakvällarna återkommande. I de amerikanska resenärernas resväskor trängdes de festliga långklänningarna med tillhörande smycken, och framför fotograferna ringlade köerna för att få sitt porträtt långa. Vi hoppade det där med fotograferna mest varje kväll – våra i relation till de amerikanska barnen inte särskilt uppklädda barn kunde vi ju ta foton på själva, tänkte vi. Jo. Lika stylade som fotografbildernas krystade uppställningar blev inte fotona, men ack så sanna. Vi stack ut på den där båten…

3. Resebilden man blir på gott humör av

IMG_0362

Det finns kanske mer fartfyllda bilder med mer glädje, men för mig är det här något av det som det handlar om. Resa med barn. Njuta av tiden med sin familj samtidigt som man upplever nya marker och kulturer. Nya Zeeland med en 10 månader gammal Max. Jag blir glad av den här bilden, den är så mycket minnen och så mycket känsla på samma gång. Den är resa för mig.

4. Naturbilden

20140711-150343-54223481.jpg

De toscanska vidderna. De har något magiskt över sig, de har bara det.

5. Högt uppifrån

glad-av

Jag var förstås väldigt nära att lägga in en bild från mitt canyon swing på Nya Zeeland, men “högt uppifrån” kan ju ha flera dimensioner. För en nybliven treåring kan en öken (Wadi Rum, Jordanien) med enkla medel ses från ovan.

6. Vykortsbilden

20111217-105628.jpg

Fiji. Det ultimata vykortsmotivet om man ser på det rent klassiskt och ja – det är lika fantastiskt som man föreställer sig.

7. Resesällskap

ny-6

Familjen är mitt främsta resesällskap, men inte det enda. Att blanda destinationer och sällskap är det bästa sättet att få variation och njutning av olika typ och med mina tjejkompisar blir det aldrig tråkigt och vi både njuter av varandras sällskap och nya (eller nygamla) ställen. Vår resa till New York 2011 kommer bli svårslagen, även om vi varit på många ställen sedan dess.

8. Njuta under palmen

20120104-202328.jpg

Tänk så många timmar som spenderats under palmer för att söka skugga åt små solkänsliga barnkroppar. Här filosoferar en treårig Stella under en palm på Koh Bulon, Thailand.

9. God morgon

IMGP4142

Angkor Wat i Kambodja får man åka till vid 4-tiden på morgonen för att möta soluppgången för en klassisk vy. Det är värt det.

10. Favoritstaden

20140703-084854-31734739.jpg

Bland alla fantastiska städer runt om i världen som jag verkligen fallit för, älskar och återkommer till så finns det ändå en tydlig vinnare i mitt hjärta. Jag älskar mitt Stockholm, de bara är så. Favoritstaden framför alla.

_______________________________________________________________
Blogg100 – 46/100

Följ mig!

Mer läsning...
bada i östra silvberg gruva dalarna
Bada i Östra Silvbergs gruva