Tjejkväll med riktigt kvalitativa E.A.T

Det var mer än 3 år sedan Mood-gallerian öppnade, och i samband med det också restaurangen E.A.T – European Asian Taste. Jag skrev en mer rejälare recension om stället – både maten och miljön – i samma veva, läs här. Jag har sedan dess varit på E.A.T många gånger, det är ett riktigt bra ställe för en lite härligare vardags-utemiddag och deras koncept med många smårätter om man inte vill gå på de större gör att man lätt kan anpassa efter hur hungrig man är och om man vill ha en kväll med lägre budget. Framför allt är det också ett sånt ställe som det är lätt att få bord på, vilket inte kan sägas om många bra Stockholms-ställen. Inte minst i krokarna runt city/Stureplan är det ett par veckors framförhållning som gäller på helgerna.

Igår stod tjejkväll med middag och drinkar på schemat, och vi började lite sent omsider börja kolla efter ställe för knappa veckan sedan. Det var fullt på många ställen vi försökte boka på – Taverna Brillo, Nosh & Chow, Boquerian mm – och till slut bestämde vi oss för E.A.T där vi kunde välja och vraka bland tiderna.

Det är just det jag lite vill komma till – jag kan inte förstå att det är så! Visst att stället är stort och kanske inte riktigt kommer upp i Miss Voons eller Farangs klass (vilka alltså känns som krogar i samma gengre) men det är ändå konstigt för E.A.T är riktigt bra. Riktigt, riktigt goda smaker, en spännande meny, jättebra service (igår iallafall) och dessutom är det otroligt prisvärt. Det är få ställen där man kan få en meny på 7 rätter med rejält med mat och genomgående gott och känsla av kvalitet för nätta 380:- per person. Jag kallar det riktigt billigt för den kvaliteten.

Vi åt ångade dumplings med räkor med lime och salladslök, wontons med fläsk, ingefära och äpple, chilirostad softshellkrabba med jordnötter och sallad, smakrika grillade ostron med chili, friterad vitlök och lime, rostad pilgrimsmussla med sichuanpeppar och koriander och kinesiska bbq-spjäll med vitlök och ingefära. Så gott!
Efterrätten som bestod av mango- och bananknytten och kokoskräm var minst spännande av allt på menyn tyvärr, men det kanske också kändes så för att vi var så mätta. Det är faktiskt, som sagt, ett under att inte E.A.T är ännu mer populärt än vad det är.


Softshellkrabban och ostronen.


Pilgrimsmusslorna/kammusslorna och revbensspjällen.

  

Vår tjejkväll inleddes med en fördrink utanför E.A.T på dess Market (pga att det som alltid var totalt tjockt med folk på Boquerian vars bar annars är betydligt härligare) och avslutades på Nosh & Chow innan vi åkte hem mer än trötta en bit före midnatt. Kvalitativ fredag, och som sagt – välj gärna E.A.T som alternativ om ni gillar asiatisk touch, att dela rätter med era vänner och att ha en trevlig kväll som inte kostar Stockholms-skjortan.

Eat happy, live happy! som de säger. Kunde inte sagt det bättre själv.

_______________________________________________________________________________
Blogg100 – 49/100